Pod streho > Nepremičnine
88777 ogledov

Na voljo so stanovanja po nizkih cenah

stanovanja Saša Despot
Republiški stanovanjski sklad je objavil javni razpis za najem stanovanj iz naslova javne najemne službe. Najemnine so nizke, a upravičenci se lahko potegujejo le za štiri stanovanja in eno hišo.

Potem ko je januarja letos pod okriljem republiškega stanovanjskega sklada začela delovati javna najemna služba, ki na trgu najema zasebna stanovanja in hiše in jih oddaja upravičencem v neprofitni najem, je zdaj znan izplen tega projekta.

Upravičenci se lahko potegujejo za neprofitni najem štirih stanovanj in ene družinske hiše.

V Moravčah se oddaja družinska hiša s stanovanjsko površino 106,18 m2, najemnina zanjo pa znaša 304,54 evra. V prvem nadstropju so hodnik, kabinet, kopalnica, spalnica, dnevna soba, kuhinja in terasa., v spodnjem pa predprostor, spalnica, shramba, kopalnica, kuhinja in garaža. Ob garaži sta tudi dve parkirni mesti, na dvorišču, ki skupaj z zelenico meri približno 500 m2 je tudi lopa.. 

V Ljubljani v drugem nadstropju večstanovanjske stavbe oddajajo stanovanje z bivalno površino ri 66,95 m2, najemnina zanj je 230,97evra. Stanovanje sestavljajo spalnica v izmeri 12,99 m2, hodnik, kuhinja, dnevna soba v izmeri 17,33 m2, soba v izmeri 7,76 m2, utility in kopalnica, pripadata mu tudi balkon in klet. Kuhinja in kopalnica sta opremljeni. Parkirno mesto je ob objektu.

V tretjem nadstropju bloka v Mariboru oddajajo stanovanje z bivalno površino 69,65 m2, najemnina pa znaša 264,86 evra. Stanovanje sestavljajo dnevna soba v izmeri 16,83 m2, hodnik, balkon, jedilnica, spalnica v izmeri 14,35 m2, soba v izmeri 9,66 m2, kuhinja, kopalnica in ločen WC. Pripada mu tudi klet, parkirno mesto pa je ob objektu.

V Novi Gorici oddajajo stanovanje v petem nadstropju bloka. Bivalna površina meri 36,30 m2, najemnina pa znaša 114,03 evra. Stanovanje sestavljajo kuhinja, dnevna soba z jedilnico, spalnica v izmeri 8,74m2 in hodnik. Pripada mu tudi klet, parkirno mesto pa je ob objektu.

V Črni na Koroškem lahko upravičenci kandidirajo za podnajem mansardnega stanovanja, z bivalno površino 44,95 m2, najemnina pa znaša 128,05 evra. Stanovanje sestavljajo dnevna soba v izmeri 11,87 m2, hodnik, klet, soba v izmeri 7,60 m2, soba v izmeri 4,19 m2, kuhinja in kopalnica. Kuhinja in kopalnica sta v celoti opremljeni. Parkirno mesto je ob objektu.

Najem stanovanja Stanovanjski sklad Pod streho Zgrešen projekt? Dobili le šest stanovanj

Vloge lahko oddate od danes

Za navedena stanovanja in hišo lahko upravičenci kandidirajo na podlagi javnega razpisa, ki ga je sklad objavil 9. septembra, prijava pa je možna od 19. septembra in sicer zgolj prek elektronskega sistema. 

Stanovanja so namenjena vsem fizičnim osebam, ki so državljani Republike Slovenije s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji. Ob izpolnjevanju pogojev, ki jih določajo določila javnega razpisa, Sklad o upravičenosti do podnajemnega stanovanja odloči z odločbo o upravičenosti, ki je podlaga za uvrstitev prosilca v seznam upravičencev.

Prednost imajo mladi in mlade družine

Na seznam upravičencev se upravičenci razvrstijo glede na čas vložitve popolne vloge. V kolikor na isti dan vlogo vloži več upravičencev z enakim številom uporabnikov stanovanja imajo med temi prednost mladi, pri čemer ne upravičenec ne noben drug uporabnik stanovanja ne sme biti starejši od 35 let, mlade družine z vsaj enim mladoletnim otrokom, drugi člani pa niso starejši od 40 let, in upravičenci, ki se je na javnem razpisu za najem neprofitnega stanovanja vsaj dvakrat uvrstil na prednostni seznam, vendar mu stanovanje ni bilo dodeljeno, so sporočili iz Sklada. 

Podnajemniki se bodo izbirali na podlagi seznama upravičencev, datuma oddaje popolne vloge in prednostnih kategorij. V primeru, da se bo prosilec prijavil na več občin, se uvrsti na sezname v vseh občinah, kjer so na voljo stanovanja, če so po površini primerna za upravičenca in uporabnike, ki jih je prijavil. Izbranim podnajemnikom bo ponujena možnost ugodnega podnajema stanovanj, ki se izvede za določen čas najmanj treh let.

Javnega razpisa, vse pogoje podnajema, kot tudi način oddaje prijave si lahko ogledate na spletni strani Sklada na povezavi https://ssrs.si/javni-najem/priloznost-za-najemnike/.


 

Komentarjev 1
  • ico8 09:13 19.september 2022.

    60 let stara gniloba, ko potegne nekdo vodo v cetrtem stoku, mislis v pritlicju, da se ti bo slap na glavo vlil! Sestavljeno z betonskimi ploscami kot Lego in prav tako se tudi razpada.