Pod streho > Nepremičnine
14028 ogledov

Nova poceni stanovanja, stroški ogrevanja bodo zelo nizki

SSRS Dolgi most arhiv ssrs
Stanovanjski sklad RS je objavil nov razpis za dodelitev najemnih stanovanj. V tokratnem razpisu sta na voljo 102 stanovanji v 17 krajih po Sloveniji, zbiranje prijav pa traja do vključno 29. decembra. Razpisni pogoji in dokumentacija so objavljeni na spletni strani sklada.

Stanovanja iz razpisa so v Borovnici, na Jesenicah, v Mariboru, Kranju, Vipavi, Šmarju pri Jelšah, Ribnici, Lenartu, Sveti Ani, Radencih, Kočevju, Murski Soboti, Črnomlju, Slovenj Gradcu, Šmartnem pri Litiji, Brežicah in Ljubljani, so danes sporočili z ministrstva za solidarnostno prihodnost.

Ogledi stanovanj niso predvideni, izbor najemnikov pa bo predvidoma 28. marca prihodnje leto, je objavljeno na spletni strani sklada. Velikost stanovanj je od 25 in 94 kvadratnih metrov, višina najemnine pa od 158 do 719 evrov.

ssrs Dolgi most | Avtor: arhiv ssrs arhiv ssrs

Energijsko varčna stanovanja na Dolgem mostu

Med razpisanimi je tudi 40 dolgo pričakovanih stanovanj v soseski na Dolgem mostu. Velika so od 38,4 do 79,2 kvadratna metra, za štiri največja štirisobna so mesečne najemnine nekaj višje kot 700 evrov, za druga pa so od 378 do 580 evrov. 

Za objekt je skladno z veljavno zakonodajo pridobljena energetska izkaznica razreda A2, kar pomeni, da stavba spada v pasivni standard. Poraba energije za ogrevanje naj bi bila od 10 do 15 kWh/m2 na leto. Stanovalci bodo zato imeli zelo nizke stroške ogrevanja. 

SSRS Dolgi most | Avtor: arhiv ssrs arhiv ssrs
Kot so poudarili na ministrstvu, so z dokapitalizacijo stanovanjskega sklada omogočili znižanje višine najemnin v soseski Dolgi most. "Zaradi zagotovljenih javnih sredstev so najemnine za 50 kvadratnih metrov veliko stanovanje v soseski nižje za okoli 100 evrov na mesec. Stanovanja v soseski so zaradi dokapitalizacije sklada dostopnejša širšemu krogu prebivalcev," so navedli v sporočilu za javnost.

Ob tem so na ministrstvu napovedali, da bodo nadaljevali s politiko večanja dostopnosti javnih stanovanj in krepitvijo njihove gradnje, zato bodo tudi v prihodnjem letu dokapitalizirali stanovanjski sklad z dodatnimi sredstvi.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.