Pod streho > Nepremičnine
15913 ogledov

Potrjeno: Na voljo bo novih 200 stanovanj po dostopnih cenah

ssrs Podbreznik zajem zaslona
V Novem mestu bosta državni in lokalni sklad zgradila 184 novih najemnih stanovanj. Vseljiva naj bi bila leta 2025.

V novomeški stanovanjski soseski Podbreznik bo Stanovanjski sklad RS zgradil 103 javna najemna stanovanja. Investicija po navedbah sklada obsega gradnjo treh trajnostnih in energijsko učinkovitih (skoraj nič energijski, razred A1) blokov s štirimi nadstropji in pritličjem. 

Stavbam bo pripadala tudi podzemna garaža s 96 parkirnimi mesti, v kletnih prostorih pa bodo še kolesarnica in servisni prostori. Enajst stanovanj bo prilagojenih funkcionalno ali gibalno oviranim osebam.

"Vsi bloki so pravokotne tlorisne oblike različnih dolžin. Stanovanja bodo po tipologiji enosobna, dvosobna, trisobna in štirisobna, velika od 38 do 80 kvadratnih metrov. Vsakemu stanovanju bosta pripadala tudi shramba in balkon," je pojasnil direktor državnega stanovanjskega sklada Črtomir Remec.

V sklopu gradnje bo urejena tudi dvonivojska zunanja ureditev območja s parkirišči, zelenimi in pohodnimi površinami ter površinami za druženje in igro otrok, ki bo povezovala celotno območje z okolico.

Vseljiva naj bi bila 2025

Rok projektiranja in gradnje vseh treh blokov je 19 mesecev in pol, pridobitev uporabnega dovoljenja pa je predvidena septembra 2024. "Napovedi kažejo, da bodo stanovanja uporabnikom na voljo predvidoma leta 2025," je povedal Remec.

Omenjeno novomeško sosesko razvijajo skupaj z mestno občino Novo mesto, ki na območju ureditve sočasno projektira in gradi še dva bloka z 81 javnimi najemnimi stanovanji. 

Za investicijo v Podbrezniku je sklad poleg posojila Razvojne banke sveta Evrope pridobil evropska sredstva na podlagi načrta za okrevanje in odpornost v višini 803.000 evrov.

Pogodbo za projektiranje in gradnjo je sklad podpisal minuli teden, 14,6 milijona evrov vreden projekt pa izvedlo podjetje CGP v sodelovanju s podjetjem TGH.

Sklad projektira tudi stanovanja v Lendavi, na Lukovici, Jesenicah in v ljubljanskem Podutiku.

najemna stanovanja Maribor Slovenija 2023 Pod streho Samo toliko poceni stanovanj bo na voljo
Komentarjev 1
  • Stane Adamič 10:42 27.december 2022.

    Naj bi jih 30.000 po Lukčevih projekcijah?????