Pod streho > Nepremičnine
5003 ogledov

Studio, primeren za študentko ali študenta, cena 854 evrov

apartma Zoopla
Objava oglasa je sprožila številne odzive, saj je studio manjši od jetniške celice.

Na spletnem portalu Zoopla oglašujejo apartma studio, za katerega je treba plačati 845 evrov mesečne najemnine.

V oglasu piše: „Odličen studio apartma, s polnadstropjem, ki je namenjeno spanju, v njem so tudi  čajna kuhinja, lastni stroj za pranje perila, prha in stranišče. Prometno je dobro povezan, opremljen in takoj vseljiv.“ V nadaljevanju še piše, da je studio primeren za študente."

V resnici gre za nekaj kvadratnih metrov veliko sobo, v katero so natlačili vse. Stranišče so uredili kar pod dvignjeno posteljo, prav tako del kuhinje. Prha stoji v prostoru ob kavču. Edina svetla točka tega prostora so velika francoska okna, vendar pa mora najemnik vedeti, da v oglaševano ceno niso vključeni stroki, ki jih je še približno 90 evrov na mesec.  

apartma | Avtor: Zoopla Zoopla
Oglas je na Twitterju izzval ogorčene kometarje, nekdo je napisal, da tako majhno stanovanje lahko zgradiš le v video igrici Minecraft, drugi, da je težava v tem, da se vedno najde nekdo, ki bo tako visoko najemnino celo plačal. Nekateri so se strinjali, da je več prostora in udobja celo v jetniški celici, ena od uporabnic pa se je pošalila, da jo precej navdušuje to, da je v eno sobo stisnjena cela hiša. Večina se je strinjala, da je 560 evrov (500 britanskih funtov) najvišja cena, ki bi jo lastnik lahko zahteval. 

Najmanjše garsonjere v Ljubljani

Apartma, ki je sprožil toliko ogorčenja, je v centru Londona, zato morda cena sploh ni tako zelo visoka, še posebej, če jo primerjamo s cenami najemnin v centru Ljubljane. Našli smo oglas za pičlih 9,3 kvadratnega metra veliko garsonjero, ki ima, kot piše, vse potrebno za kakovostno bivanje, oddajajo jo za 500 evrov na mesec (stroški vključeni). In še eno, ki ne meri niti 15 kvadratnih metrov, zanjo pa želijo 600 evrov na mesec z vključenimi stroški. Za 350 evrov pa lahko najamemo 10 kvadratnih metrov veliko garsonjero, stroški niso vključeni. 

Če na splošno primerjamo še prodajne cene nepremičnin, ki so v centru Londona bistveno višje kot v centru Ljubljane, bi se  „tviteraši“ verjetno morali zgražati nad našimi cenami najemnin, še posebej, če upoštevamo še povprečno plačo v obeh mestih, pa BDP v državah ... 

najemniško stanovanje Cene Pod streho Najemnine teh stanovanj so padle mama Najemnine in krediti Pod streho Samohranilka: 400 evrov kredita mi nočejo dati, 600 najemnine pa lahko plačujem

Več o nepremičninah najdete tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.