Pod streho > Nepremičnine
8845 ogledov

"Zlate maline" arhitekture: Izbirajo najbolj grde stavbe v državi

Stavba v obliki piramide; Kitajska
1/5
Profimedia
Letošnji favoriti za najgrše stavbe na Kitajskem.

Že 11. leto zapored kitajski arhitekturni portal archcy.com vabi ljudi k glasovanju za najgrše stavbe v državi. 

Za vstop v zloglasno "dvorano sramu" se bo borilo 87 bizarnih stavb, vključno s cerkvijo v obliki violine in hotelom v obliki pošastne babuške. Kitajska je že leta eksperimentalno območje za ambiciozne domače in mednarodne arhitekte. V Pekingu denimo stoji stavba nacionalne radiotelevizije - zasnoval jo je nizozemski arhitekt Rem Koolhaas -, ki jo uporabniki družbenih omrežij imenujejo kar "velike hlače", saj je videti kot par nog.

Med letošnjimi favoriti je tudi stekleni most, ki povezuje dve gori v provinci Sečuan. Domačini so ga poimenovali kar "dobrodošli v peklu", saj plaši pohodnike z dvema masivnima kipoma. Organizator natečaja je ob tem dejal, da je namen glasovanja "spodbuditi razmišljanje o lepoti in grdoti arhitekture ter spodbujati družbeno odgovornost arhitektov". 

Nekaj zgradb, ki se bodo potegovale za vstop v dvorano sramu, najdete v galeriji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Doreen_Bruck 12:30 21.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦