Pod streho > Varčna hiša
13875 ogledov

Ti odjemalci bodo februarja dobili prvega od štirih popustov

elektrika, položnice Boštjan Tacol
Odjemalci elektrike in zemeljskega plina pri GEN-I bodo na računih za februarsko porabo dobili popust.

Kot so napovedali že pred meseci, bo GEN-I gospodinjskim odjemalcem na računih za februarsko porabo priznal prvi popust od štirih, ki si jih lahko obetajo v primeru nadaljnjega skupnega zmanjševanja rabe energije.

Popust je odvisen od skupnega zmanjšanja rabe energije gospodinjskih odjemalcev, ki jim je GEN-I dobavljal energijo že pred oktobrom 2022.

Od začetka oktobra do konca decembra 2022 so gospodinjski odjemalci v primerjavi s preteklim letom skupaj zmanjšali rabo električne energije za tri odstotke in zemeljskega plina za 22 odstotkov, so dane sporočili iz družbe. Zato jim bodo za privarčevano energijo na februarskih računih skupno namenil za skoraj 1 milijon evrov popustov. Upravičenci bodo popusta deležni skladno s splošnimi pravili in pogoji promocijske kampanje GEN-I za spodbujanje varčevanja z energijo.

gen-i popust | Avtor: zajem zaslona zajem zaslona

V GEN-I so si lansko jesen zadali cilj, da s spodbujanjem varčne rabe energije pri gospodinjskih odjemalcih dosežejo 10-odstotno skupno zmanjšanje porabe energentov glede na preteklo leto. Prvi izračuni so potrdili, da je mogoče največje zmanjšanje doseči pri ogrevanju in porabi tople vode, zmanjšanje porabe pa ni zanemarljivo niti pri varčni uporabi gospodinjskih aparatov.

gen-i popust | Avtor: zajem zaslona zajem zaslona
Z nadaljnjo varčno rabo energije bodo gospodinjski odjemalci GEN-I lahko že spomladi deležni novega popusta, so še sporočili iz družbe.

slovenija 15.01.13, elektrika, cenejsa elektrika, kabli, foto: Anze Petkovsek Pod streho Nagradili bodo vse, ki bodo znižali porabo elektrike in plina

 

Komentarjev 2
  • zagnana 13:27 06.februar 2023.

    Bomo videli, do sedaj nas niso razočarali!

  • Avatar NickMason
    NickMason 16:12 02.februar 2023.

    Niti kavice ne prifitiraš