Pod streho > Varčna hiša
71930 ogledov

V najhujši krizi na streho namestili sončno elektrarno, a ta ne obratuje, ker ...

sončna elektrarna Profimedia
Grenka izkušnja podjetja Don Don d.o.o. Na strehe svojih obratov so namestili sončne elektrarne, a zaradi težav pri dobavi te že več kot pol leta "počivajo".

Izvedeli smo, da v podjetju Don Don, znanem po pekovskih izdelkih, na strehi že več kot pol leta "počiva" sončna elektrarna. Da je temu tako – tako v proizvodni enoti v Grosupljem kot v Kranju – so nam potrdili pri podjetju Don Don. Temu bi hiter zagon sončnih elektrarn zagotovo pomagal, glede na to, da so cene elektrike na borzi trenutno izjemno visoke.

A čeprav so bili fotovoltaični paneli na strehe proizovodnih obratov nameščeni že spomladi 2022, pa zagon še ni mogoč, saj izvajalec (Gorenjske elektrarne) prek dobavitelja še ni uspel zagotoviti potrebnega krmilnega sistema. "Na zagon elektrarne se čaka zaradi težav pri dobavi elementov krmiljenja," so nam pojasnili v podjetju. 

Tega v podjetju Don Don zdaj nestrpno pričakujejo sredi januarja, kar bo čakalno dobo podaljšalo na sedem mesecev. Nazivna moč elektrarne v Kranju bo 120 kW, v Pekarni Grosuplje pa 180 kW, so nam še zaupali v podjetju.

Komentarjev 9
  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 20:21 03.januar 2023.

    Glede na to, da trenutno ni sonca in posledično ni proizvodnje elektrike na fotovoltaiki, je popolnoma vseeno ali imajo priključeno ali ne.

  • Avatar darklord
    darklord 15:26 03.januar 2023.

    Samo v Sloveniji......

  • Avatar Delavec93
    Delavec93 12:47 03.januar 2023.

    Kapitalistični debilni izvajalci, ki gledajo samo na to, kako okrog prinesti ljudi.