Pod streho
509 ogledov

Vila iz filma V vrtincu je naprodaj za najmanj milijon dolarjev

Vila V vrtincu
1/4
inman
Še dva dni je časa, dražba prestižne vile v tipičnem južnjaškem slogu iz kultnega filma V vrtincu se bo zaključila 25. julija.

Vse, ki jih zanima košček filmske zgodovine, bodo morali za vilo globoko seči v žep. Izklicno ceno za vilo so postavili pri milijon dolarjih. V resnici pa je košček zgodovine postala, ker je fotografije posestva iz leta 1836 avtorica romana V vrtincu Margaret Mitchell zagledala v reviji, jih izrezala in poslala producentu filma Davidu O. Selznicku. Po tej predlogi so naredili studijske kulise, ki so postale eno od osrednjih prizorišč filma. 

V prenovo južnoameriške vile v Covingtonu v ameriški zvezni državi Georgii, ki je zdaj na prodaj, so leta 2017 vložili dva milijona dolarjev, da so ji povrnili videz iz filmske klasike. 

Vila je velika nekaj več kot 900 kvadratnih metrov, v njej je 12 spalnic, 12 kopalnic, 12 kaminov, trije izhodi na vrt. Na vrtu so še bazen, senčnica in zgodovinsko poslopje za shranjevanje konjske vprege oziroma kočij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.