Pod streho
272 ogledov

Vlada zvišuje trošarine na plinsko olje

Denar Profimedia
Trošarina na plinsko olje za pogon se z 0,3300 evra na liter spreminja na 0,33207 evra na liter, za plinsko olje za ogrevanje pa z 0,07875 evra na liter na 0,09144 evra na liter.

Vlada je danes na dopisni seji s spremembo uredbe o določitvi zneska trošarine za energente in električno energijo spremenila trošarino za plinsko olje za pogon in plinsko olje za ogrevanje. Končni maloprodajni ceni obeh goriv se za potrošnike ne bosta spremenili, so zapisali.

Trošarina na plinsko olje za pogon se z 0,3300 evra na liter spreminja na 0,33207 evra na liter, za plinsko olje za ogrevanje pa z 0,07875 evra na liter na 0,09144 evra na liter, so po dopisni seji sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Kot so dodali, razmere na trgu naftnih derivatov budno spremljajo, višino trošarin pa vlada prilagaja tako, da ohranja dostopnost maloprodajnih cen, hkrati pa si v luči javnofinančne vzdržnosti prizadeva za postopno normalizacijo prilivov v državni proračun.

"Pri slednjem je pomembno, da se na srednji rok in postopno, brez da bi to čutili potrošniki, ponovno uvede okoljske dajatve na fosilna goriva, ki predstavljajo namenski vir za zelene investicije," so še dodali na vladi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.