147 ogledov

Poklici, v katerih se največ seksa

Marketing? Seks. Žurnal24 main
Nekatera delovna mesta imajo to grozno lastnost, da ste prisiljeni izkoristiti prav vse svoje potenciale. V katerem poklicu imate največ možnosti, da boste morali sleči tudi spodnjice, ni več skrivnost.

Glede na statistiko najbolj vzdihujejo v marketingu, srečo in zvestobo zakonskemu partnerju pa lahko preizkušate tudi na področju telekomunikacij ali izobraževanja. Svobodna ljubezen je včasih stvar poklicne deformacije.

Ankete, ki jih je v Veliki Britaniji naročil proizvajalec kondomov Trojan, so pokazale, da se denimo "opisa delovnih nalog" farmacevta in založnika precej razlikujeta. Lestvica najbolj promiskuitetnih poklicev je na podlagi odgovorov dva tisoč anketiranih iz tridesetih poklicev naslednja:

Marketing
Zakaj je ravno industrija marketinga zasedla prvo mesto, lahko zgolj ugibamo. Kar 93 odstotkov zaposlenih v branži je priznalo flirtanje, slinjenje in menjavo seksualnih uslug. Morda obstaja psihološka razlaga – marketing razvija navado in vrlino, da je treba izkoristiti pravi trenutek. V svetu tržne mentalitete pa smo vsi postali neke vrste blago, ki se lahko proda na pameten in zabaven način.

Službeni prepir, ki diši po strasti. © iStockphoto

 
Farmacija
Farmacija se je na seznamu najbrž znašla precej presenetljivo. Ampak potem ko so izumili kontracepcijska sredstva, ki delujejo prej, potem, vnaprej in za nazaj, od vseh strani in ob vsakem času, so farmacevti očitno odkrili tudi, kako deluje kemija na delovnem mestu. Če pomislimo, da opravljajo svoje poslanstvo v izoliranih laboratorijih, do erotične eksplozije ni več daleč. Pomoč pri mikroskopskih raziskavah je stvar poklicne etike.

Telekomunikacije
No, tudi telekomunikacije ne zvenijo najbolj erotično, razen če imate o tem čisto svoje ideje. Lahko samo predpostavljamo, da zaposleni v telekomunikacijskih podjetjih dosti potujejo, glede na to, da gre po navadi za mednarodne korporacije, pa je prisotne tudi več turistične sproščenosti.

Finance
Ok, vse, kar je povezano s šelestenjem denarja, ima moč afrodiziaka. Ne glede na to, ali vas nekdo izsiljuje, podkupuje ali nekaj ponuja, je moč denarja glasnejša od česarkoli. Vsi vemo, da imajo financarji zelo dobro razdelane pojme zamenjave, vlaganja, potrošnje in oplojevanja. Nič ne kvari sorodnega razumevanja seksa in denarja.

Spletni novinarji
Prisotnost spletnih novinarjev na lestvici ni niti malo presenetljiva. Med službenim časom imajo na voljo kopico sodobnih orodij, ki jim omogočajo neviden flirt s kolegi iz redakcije. Elektronska pošta, msn, skype … na dan se prek njih prenese na desetine drobnih in žgečkljivih sporočil, ki bi izrečena imela povsem drugačno noto, tako pa virtualni svet polnijo z erotičnim nabojem. Lahko izbirajo, s kom in s kolikimi si bodo krajšali delovnik ... Prenosne računalnike nosijo tudi na pavze in se medtem, ko strmijo v zaslone, pod mizo dotikajo z nogami. Vznemirljivo pa se jim prav tako zdi, če se zapletejo s čim daljšim kablom.

Spletnim novinarjem je vedno vroče. © iStockphoto

 
Prodajne storitve
Ni natančno opredeljeno, za katere prodajne storitve gre, prodajo koledarjev od vrat do vrat, ali morda monotono delo za pultom, ampak seksualne zgode in nezgode v tej branži se verjetno štejejo v nadure. Karkoli drugega bi pomenilo izgubo strank.

Računovodstvo
O čem vse računovodje vodijo račune, je neposvečenim malo znano, ampak očitno premore ta rutiniran poklic svoje pikantne detajle. Kako je računovodstvo zašlo med top deset erotičnih poklicev, je prava uganka, razen če drži moralistična fraza, da je dolgčas izvor vseh grehov.

Pravo
V seksualnih ekscesih je morda najlažje ravno pravnikom. Morda zaradi tega, ker za vse, kar počnejo, obstaja pokritje v kakšnem zakotnem paragrafu ali pa zakon z luknjo. Vemo tudi, da so pravniki v visoko birokratizirani družbi nekakšna vrsta polbogov, vemo pa tudi, kaj se je redno dogajalo na Olimpu.


Najprej delo. V odmoru bo preklopil program. © iStockphoto

 
IT industrija
Spet šok. Programerji in "real world" seks. No, če bi se znašli visoko na lestvici odjemalcev cyberseksa, se nihče ne bi čudil. Neustavljiva lakota za seksom kot protiutež nenehni mentalni napetosti in osredotočenju na logične in tehnične probleme? Obstajajo cele skupine hekerjev, ki se ukvarjajo s prebijanjem zaščite in z dešifriranjem gesel pornografskih strani.

 

Preberite še:

Radio in televizija
Vse je lažje, dokler si mlad. Še lažje pa, če delaš v medijih. Hitre novice, kratka poznanstva, nenehen dotok svežih obrazov in naslovov. Seks je le predah med dvema ekskluzivama.

Izobraževanje
Zgodbe o profesorjih in študentkah so znane vsakemu, ki je na fakulteti preživel več kot en semester. Brez dvoma; če znanje predstavlja moč, potem znanje predstavlja tudi sredstvo zapeljevanja. Španska muha inteligence, znanja, načitanosti in globljega razumevanja stvari bo še dolgo brenčala po kabinetih, hodnikih, WC-jih, znanstvenih simpozijih, med pavzami akademskih debat … Kaj drugega reči, kot da denar lahko izgubimo, znanja pa nam nihče ne more vzeti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.