Popotnik
373 ogledov

Danes na dobrodelni dogodek za muce in kužke

mucki mucek Shutterstock
Angelske šapice (društvo za zaščito živali), klinika Tristokosmatih (dr. Iris Selan) in TBF tim danes vabi na dobrodelni Frodov božični dogodek.

Danes ob 18.00 se lahko na Dimičevi ulici v Ljubljani udeležite dobrodelnega Frodovega dogodka, kjer bo vse posvečeno temu, kako se lahko v naših zavetiščih ali preko društva posvoji kužka ali mucka ter na kaj morajo biti ljudje pozorni pri uvozu kužkov iz drugih držav. Predstavili bodo tudi nekaj zelo srečnih zgodb, ki so se dogajale pri nas in tudi drugod. Dr. Iris Selan bo osveščala glede sterilizacije in kastracije ter zakaj je kvalitetna hrana za kužke tako pomembna.

"Za nas je ta dogodek zelo pomemben, saj imamo v letu 2020 načrt začeti z našim projektom, gradnjo zavetišča v Sloveniji, kjer ne bo evtanazije in bo delovalo na čisto drugačnem principu, kot delujejo dosedanja zavetišča. Zavedamo se, da je to večletni proces in da nas čakajo marsikatere ovire. A smo pripravljene, saj je to že večletna ideja in ko uresničimo to, gremo dalje, v naše sosednje, manj razvite države, kjer je problematika prostoživečih kužkov in muck še toliko bolj sporna in problematična," pravi Indira Huzejrović iz društva Angelske šapice. 

Poleg dobrodelne note in osveščanja bo danes poskrbljeno tudi za glasbeno presenečenje, tombolo, srečolov in pogostitev s hrano.

Več o dogodku TUKAJ

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice