Popotnik
404 ogledov

EasyJet zabeležil 134 milijonov izgube

easyJet EPA
Britanski nizkocenovni letalski prevoznik EasyJet je v četrtletju, ki se je končalo konec junija, zabeležil 134 milijonov evrov izgube, kar je pripisal izzivom pri poslovanju in odpovedi letov zaradi pomanjkanja osebja na letališčih.

Družba je beležila izgubo, kljub temu da se je število potnikov v primerjavi z lanskim tretjem četrtletjem povečalo za več kot sedemkrat na 22 milijonov. Je pa bila izguba na medletni ravni precej nižja, ta je v enakem lanskem obdobju znašala 318 milijonov funtov.

Glavni izvršni direktor podjetja Johan Lundgren je ob tem zagotovil, da so se njihove poletne storitve julija normalizirale in precej izboljšale, potem ko so letališča zaradi pomanjkanja delovne sile zahtevala zmanjšanje števila letov.

V družbi ostajajo osredotočeni na zagotavljanje nemotenih storitev to poletje, pri čemer bodo še naprej prilagajali svoje urnike, če bodo potrebne nove odpovedi letov, so napovedali.

Počasi nazaj na stare tirnice

Vseeno v družbi menijo, da se njihove storitve vračajo v stare tirnice, čeprav so bili tudi sami v četrtletju primorani odpovedati pet odstotkov letov. EasyJet je tako v letošnjem tretjem četrtletju beležil 87 odstotkov kapacitet, ki jih je dosegel v predcovidnem letu 2019, za ključno poletno četrtletje pa pričakuje, da bo kljub omejitvam letališč dosegel 90-odstotno kapaciteto.

 

Kaos na britanskih letališčih 

Pomanjkanje osebja je med drugim precej kaosa povzročilo na britanskih letališčih Heathrow in Gatwick, zaradi česar sta letalski družbi pozvali k zmanjšanju števila letov, Heathrow pa je za čez poletje uvedel tudi največje dovoljeno dnevno število potnikov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Indiana_Gaby
    Indiana_Gaby 17:29 26.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja .. Tako sem začel ................ >>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com