Popotnik
478 ogledov

Enodnevni izleti: Raj je tudi tako blizu

Portopiccolo Facebook Portopiccolo Sistiana
Letošnja zima nam nagaja in čeprav bi morala pomlad počasi že trkati na naša vrata, je povprečna dnevna temperatura še vedno pod 0 stopinj Celzija. A nič zato. Naj vas ogreje misel na prvomajske počitnice. Kam greste pa vi letos?

Ogled morske kmetije

Ob morju bo čez prvomajske praznike zagotovo jasneje in topleje, zato bo kakšen dan vsekakor primeren za obisk morske kmetije oziroma Ribogojnice Fonda, kjer družina Fonda v osrčju ribolovnega rezervata in krajinskega parka Sečoveljske soline vzreja piranskega brancina. Za ljubitelje morja in morske hrane bo to nepozabno doživetje pristnih okusov, na izletu z ladijco pa si boste morsko kmetijo in vse njene skrivnosti lahko ogledali tudi od blizu. Za ogled in degustacijo dobrot je potrebna predhodna rezervacija.

Portopiccolo - Raj v malem

Tik za slovensko mejo, v italijanski Sistiani (Sesljanu), je pred kratkim zraslo luksuzno letovišče z marino, ki ga rade obiskujejo tudi znane Slovenke in Slovenci. Zasebne hiške z bazeni, hoteli, apartmaji, marina, trgovine priznanih modnih znamk, restavracije z visoko kulinariko in zasebna ekskluzivna plaža je sinonim za luksuz, ki je zrasel iz nekdanjega kamnoloma ob jadranski obali. Počitniško naselje Portopiccolo velja za eno najbolj luksuznih letovišč na severnem Jadranu, kjer vikend najem dveh ležalnikov in senčnika stane okroglih šesto evrov, sprehod po tem umetnem, a ljubkem mestecu pa je zaenkrat še zastonj. 

Hiša Štekar | Avtor: Ana Fetih Ana Fetih

Kulinarično razvajanje v Goriških Brdih

Da bi okusili raznoliko domačo kulinariko, v kateri se meša vpliv Furlanije, Avsto-Ogrske, Mediterana in Slovenije, pospremljen z žlahtno kapljico, vam ni potrebno daleč. V domačih Goriških Brdih, ki jim pravijo tudi slovenska Toskana, imajo svoja vrata odprta številne turistične kmetije, ki bodo z veseljem poskrbele za razvajanje vaših brbončic. Naš izbor je Hiša Štekar, ki jo vodi nekdanji resničnostni zvezdnik šova Ljubezen na deželi Jure Štekar.

Prvomajska smuka na Voglu

Se kljub pomladnim mesecem zimi še ne želite odreči? Ljubitelji zimskih športov svoje strasti lahko pomirite s prvomajsko smuko na Voglu, ki je vsekakor svojevrstno doživetje. Snega je še dovolj, snežna odeja je namreč debela skoraj dva metra. Smučišče bo obratovalo do konca prvomajskega vikenda in kdo ve, morda bomo drug teden iz smuči lahko skočili v kopalke!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.