Popotnik
5038 ogledov

Hrvaška prvič v zgodovini prek 20 milijonov

Plaža na Hvaru
Tudi Slovenci pomemben faktor, da so Hrvati presegli kar dva rekorda ...

Po prvih razpoložljivih podatkih sistema eVisitor, ki registrira turistični promet v komercialnih in nekomercialnih objektih in navtičnih čarterjih, je Hrvaška že ob koncu novembra zabeležila 20.013.805 prihodov in 107.031.617 nočitev.

Tako je prvič presegla število 20 milijonov prihodov turistov v enem letu, pojasnjujejo v Hrvaški turistični organizaciji (HTZ). Hkrati so prvič presegli število 107 milijonov nočitev.

"Hrvaški turizem je v zadnjih nekaj letih dosegel nove višave. Odprli so se številni novi visokokakovostni namestitveni objekti, nastale so nove ponudbe in turizem je postal res pravi generator gospodarskega razvoja. Ta zgodovinski rezultat je dokaz in potrditev kakovostne sinergije med javnim in zasebnim sektorjem, brez katere takšni rezultati ne bi bili mogoči," je dejal minister za turizem Gari Cappelli.

Največ Nemcev, sledijo Hrvati in Slovenci   

"Do zdaj je največ prenočitev prišlo z nemškega, hrvaškega, slovenskega, avstrijskega, poljskega, italijanskega, češkega in britanskega trga, medtem ko je iz neevropskih držav največ prenočitev z ameriškega, avstralskega, kanadskega, južnokorejskega in kitajskega trga," še pojasnjujejo v HTZ. 

Glede destinacij so največ prenočitev zabeležili v Dubrovniku.

Sledi mu Rovinj.

Tretji je Poreč.

Četrti Split.

Peti pa Medulin. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#medulin #lastdaysoftheyear #croatia #kroatien #hrvatska 🇭🇷

A post shared by Assen Jankulov (@assenjankulov) on

Slovenija Popotnik Novembra, pa še vedno takšen naval!

anja.scuka@zurnal24.si