Popotnik
5775 ogledov

Izjemna, a kratkotrajna atrakcija v Sloveniji

Koruzni labirint
1/2
Profimedia
V Krtini je zaživel koruzni labirint v obliki zmaja, ki je simbol bližnje Ljubljane. Otroke lahko odpeljete tudi na dogodivščino v Maribor ali Mengeš.

Obiskovalci lahko atrakcijo obiščejo podnevi ali ponoči, če bodo uspešno našli vse točke, pa bodo lahko sodelovali v nagradnem žrebanju, so ta teden sporočili iz Koruznega labirinta Krtina.

Koruzni labirint Krtina se razprostira na 4,5 hektarja koruznega polja v kraju Krtina v osrednji Sloveniji. V središče koruznega labirinta so postavili tudi most, s katerega se odpre pogled na ves labirint.

Posebnost atrakcije sta dva vhoda in izhoda, tako da lahko obiskovalci sami izberejo svojo pot. Po labirintu bodo sicer hodili s pomočjo zemljevida z vrisanimi potmi, ki so zaradi epidemije covida-19 širše kot običajno. Najti morajo 14 točk, z obiskom vseh pa bodo lahko sestavili geslo za sodelovanje v končnem nagradnem žrebanju.

Obiskovalce organizatorji vabijo na dnevni labirint, ob avgustovskih sobotah pa tudi na nočni labirint, posebno doživetje ponujajo skupinam. Otroke bo obisk stal pet evrov, odrasle pa osem evrov.

Idejni vodja projekta je Luka Kastelic, ki koruzne labirinte v Sloveniji postavlja od leta 2011, razkriva spletna stran Koruznega labirinta Krtina.

Kar 7.000 obiskovalcev

Že 17. julija pa se je odprl doživljajski park Koruzni labirint v Mariboru in koruzni labirint v Mengešu. Za dodatno lokacijo so se po besedah organizatorjev odločili zaradi izjemnega odziva in velikega števila obiskovalcev. Sledite jim lahko na Facebooku.

V Maribor so denimo v preteklih letih v labrint prihajali iz številnih krajev po Sloveniji, v povprečju jih je letno obiskalo 7.000 ljubiteljev labirinta.

 

Komentarjev 1
  • Virginia_Midkiff 15:47 12.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦