Popotnik
1091 ogledov

Kako kupiti palice, smuči in čelade

Smučanje v tujini EPA
Veliko staršev se sprašuje, kako dolge palice in smuči ter kakšno čelado kupiti otroku ... Preverite tudi, kje vas čakajo smučarski sejmi.

Po Sloveniji se bodo kmalu zvrstili sejmi rabljene smučarske opreme, zato nam je Borut Furlan iz Smučarskega kluba Nova Gorica podal nekaj pomembnih navodil za uspešen nakup.

Pravilno velikost palic po njegovih besedah ugotovimo tako, da palico obrnemo narobe in jo primemo pod krpljo. Roka mora biti pod kotom devetdesetih stopinj.

"Krivina smuči lahko seže od zgornjega dela ramena do vrha čela, idealna dolžina pa je sredi nosu," opisuje. 

Svetuje, da so pancarji iste velikosti kot stopalo: "Iz čevlja vzameš spodnji vložek, ki ga mora stopalo pokriti. V kolikor kupimo prevelik čevelj, noga v njem pleše, smučanje pa ni kvalitetno."

Pri čeladi moramo po njegovih besedah paziti, da ta ne pleše, na čelu pa mora biti za en prst zračnosti.

Furlan svetuje tudi, da pred smučarsko sezono servisirate smuči, oprema za otroke pa naj bo primerna njihovemu znanju. 

Kam po rabljeno opremo

Smučarski klub Nova Gorica prireja letos že petdeseti sejem rabljene smučarske opreme. Odvijal se bo od četrtka 22. novembra do nedelje od 16.00 ure naprej v OŠ Frana Erjavca.

Smučarski sejem Snežinka bo od 22. do 25. novembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani med 10 in 20 uro. Gre za največjo smučarsko – sejemsko prireditev v Sloveniji, ki bo več kot 15.000 obiskovalcem na enem mestu ponudila pestro izbiro nove in rabljene smučarske opreme ter predstavitev smučarskih centrov. Del sejma bo kot vsako leto tudi komisijska prodaja rabljene smučarske opreme.

V Kopru bo Smučarski sejem SK Capris od 8. do 9. decembra, v Osnovni šoli Koper.

V Kranjski Gori bo 11. sejem rabljene smučarske opreme od 24. do 25. novembra v osnovni šoli Josipa Vandota v Kranjski Gori.

V Mariboru bo Europarkov in Hervisov sejem zimske športne opreme od 24. do 25. novembra na parkirišču v rdeči medetaži trgovskega centra Europark.

40. Smučarski sejem Novo mesto bo od 1. do 2. decembra v športni dvorani Marof.

Tradicionalni sejem rabljene smučarske opreme v Radovljici bo od 13. do 16. decembra v telovadnici TVD Partizan Radovljica.

Sejem nove in rabljene smučarske opreme v Škofji Loki bo 1. in 2. decembra v športni dvorani Poden v Škofji Loki.

Sejem rabljene smučarske opreme Trbovlje bo od 24. do 25. novembra v delavskem domu Trbovlje.

Smučarski sejem SK Velenje 2018 bo od 30. novembra do 2. decembra v rdeči dvorani v Velenju.

Sejem rabljene smučarske opreme v Športni dvorani Vransko bo od 24 do 25. novembra.

Sejem smučarske opreme v telovadnicai UPI Ljudske univerze v Žalcu bo od 23. do 25. novembra.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.