Popotnik
5844 ogledov

Kam in kdaj na prižig novoletnih lučk

lučke
1/2
Saša Despot
Pred vrati je že veseli december, praznično vzdušje, čas za obdarovanje najbližjih in seveda prižig prazničnih luči. Slovenska mesta počasi že dobivajo svojo praznično podobo.

Leta 2020 smo zaradi epidemološke situacije bili prikrajšani za številne praznične radosti. V številnih krajih tudi za tradicionalen prižig lučk ... Če bo letos šlo vse po načrtih, bomo v praznični duh ogrnjeni že prihodnji teden.

lučke | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Ljubljana

Slovenska prestolnica bo praznične luči in božični sejem oživela v petek, 26. 11. 2021, pišejo na visitljubljana.com. Letošnja praznično okrasitev je avtor Urban Modic poimenoval »Vsemoč – moč vseh« in poudarja medsebojno povezanost, sožitje in prijateljstvo. Manjkale pa ne bodo niti tradicionalne jaslice na Gallusovem nabrežju.

Maribor

V petek, 26. 11. 2021, bodo lučke zagorele tudi v Mariboru, po informacijah iz spletne strani Visit Maribor. Spet bo zaživelo Vilinsko mesto, na Glavnem trgu pa bo ob božični tržnici na voljo tudi božični vrtiljak.

Izola

26. 11. se s prižigom lučk pridružuje tudi Izola, kot poročajo na spletni strani Izola.si.

Koper

V soboto, 27. 11. 2021, so prižig lučk napovedali v prazničnem Celju (na spletni strani Visit Celje) in v Kopru. Na spletni strani Visit Koper napovedujejo tudi koncert Nine Pušlar ob prižigu, in sicer ob 17. uri.

Nova Gorica in Kranj

V petek, 3. 12. 2021, bo praznična osvetljava zaživela tudi v Novi Gorici in Kranju, kot poročajo na spletni strani zavoda za turizem Nova Gorica in Visit Kranj. V Kranju bo namreč vse od božično-novoletne jelke, do pravljičnega gozdička za najmlajše, ob tem pa bo letos prvič okrašen tudi vrt gradu Khislstein.

Murska Sobota in Novo mesto

Na spletnem portalu Pomurec.com pa prižig prazničnih lučk v Murski Soboti napovedujejo v nedeljo, 5. 12. 2021, kjer bodo postavili mestno drsališče. Isti dan bo nova praznična osvetlitev pričarala božično vzdušje tudi v Novem mestu (po podatkih strani Visit Dolenjska).

Veliko mest datuma slavnostnega prižiga in okrasitve ni izdalo, ali pa bo to storilo kmalu. Navedeni datumi, ki bodo tudi Slovenijo popeljali v božično vzdušje, so napovedani glede na objave občin, 18. 11. 2021. V primeru, da bo epidemiološka slika slaba, se lahko pričakuje spremembra navedenih datumov ali celo odpoved dogajanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.