Popotnik
873 ogledov

Kampiranje, zeleno in sladoled

Kampiranje Profimedia
Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču se konec januarja obetata dve veliki sejemski prireditvi za ljubitelje turizma in dobrih okusov.

Od 29. januarja do 1. februarja se bosta hkrati odvijala 31. ALPE-ADRIA – mednarodni sejem za zeleni, aktivni turizem ter kamping in karavaning in 14. GASTexpo & Sladoled – mednarodni strokovni sejmi okusov.

Organizatorji obljubljajo, da bo celotna ponudba sejma za zeleni, aktivni turizem začinjena z različnimi temami v bogatem spremljevalnem programu. Slovenska turistična organizacija se predstavlja s projektom zgodovinskim mest, Turistična zveza Slovenije z društvi iz cele Slovenija in krepi prepoznavanje naravne, zgodovinske, kulturne, okoljske, gastronomske in obrtne dediščine.

Na sejmu sodelujejo še Planinska zveza Slovenije, Turizem Ljubljana, GIZ Pohodništvo predstavlja nov portal Outdoor Slovenia, krožno daljinsko pot Juliana Trail, daljinsko kolesarsko mrežo idr. Razne dogodke načrtujejo tudi udeleženci iz nekdanjih republik jugoslovanske federacije. 

Še več opreme in storitev za kamping in karavaning 

Temu razstavnemu programu bodo poleg Steklene dvorane namenili še sodobno opremljeno montažno dvorano. Skupaj bo na voljo 2.500 kvadratnih metrov razstavnih površin. Obiskovalci si bodo lahko tudi tokrat ogledali avtodome in počitniške prikolice ter predelane kombije uveljavljenih znamk in opremo zanje.

Na sejmu bodo sodelovali Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji (MPZA), Caravaning Club Slovenije (CCS) in osrednji specializirani medij na področju kampinga in karavaninga, revija Avto-Dom.   

Avtodomi bodo tako kot na zadnjem sejmu lahko parkirali na zunanjih površinah. Tokratna novost pa je, da bosta na sejmu za obiskovalce organizirana  tudi nakup in prodaja rabljenih avtodomov. Prostor za prodajo bo na zunanji ploščadi sejma, kjer bo možen tudi priklop na elektriko.  

Letos pripravljajo presenečenje

Na že 14. mednarodnih strokovnih Sejmih okusov GASTexpo & Sladoled se bodo predstavili najnovejši trendi v gastronomiji in tehnološke inovacije ter zarisali nove smernice v gostinstvu in hotelirstvu. Na enem mestu bodo združili 8 Ho-Re-Ca področij - Gastronomija, Pijača, Kava, Slaščičarstvo, Pekarstvo, Sladoled, Vino in Gostinsko – Hotelska oprema.

Letos pripravljajo tudi posebno presenečenje, kot pravijo na Primorskem sejmu, "čisto svoj uradni koktalj in pizzo. Kakšen bo, še ne vemo. Pravzaprav niti ne bomo vedeli do uradnega začetka sejma, 29. januarja. Naši barmani in picopeki recept skrbno skrivajo, zato že težko pričakujemo prvi dan sejma, ko bo skrivnost razkrita."

Štiridnevno dogajanje bodo še dodatno popestrila tekmovanja – tudi tokrat se bodo najboljši kulinarični ustvarjalci pomerili v pripravi pizze, mešanju barskih pijač, izdelavi sladoled in umetnosti risanja na kavne mlečne kreme. Na sejmu je posebno mesto rezervirano tudi za najboljše poznavalce piva in njihove butične pivovarne, ki se potegujejo za naziv GASTexpo pivo leta.

Sejma bosta odprta od srede do sobote, od 10. do 19. ure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.