Popotnik
358 ogledov

Kranj ima prvega na svetu!

Kranj krožni tok Andrej Trček
V Kranju prvo obeležje tehnologijam blockchain na svetu.

13.marca so v Kranju predstavil prvo obeležje tehnologijam blockchain na svetu. Po odprtju kranjskega obeležja se je v večernem času v Kovačnici odvila okrogla miza na temo uporabnosti ter prihodnosti novih tehnologij, kjer se je razpravljalo o prihodnosti tega tehnološkega mejnika družbe ter iskalo smiselne rešitve, ki bodo predstavljale jedro za grajenje prihodnosti lokalnih skupnosti.

Obeležje simbolizira decentraliziranost povezovanja, ki ne ponazarja zgolj dostopa do ene točke, temveč ponuja prehod do izhodišč, ki posamezniku nudijo več poti. S tem spominsko obeležje ni središčno, temveč bo vzpostavljeno kot povezovalna točka kranjskega urbanega ekosistema, kar simbolizira omreženost in povezljivost ter dojemljivost za uporabo novih tehnologij ter gostoljubnost za progresivno miselnost, ki ne stremi zgolj k optimizaciji vsakodnevnega bivanja, marveč k medsebojnemu zaupanju, transparentnosti ter sodelovanju. Ob tem pa bo domačim prebivalcem predstavljalo opomnik za odprtost do novega ter povezljivosti, kar je osnova za kakovostnejše bivanje v prihodnosti.

V Kranju je kar nekaj visokotehnoloških podjetij, ki se med drugim ukvarjajo tudi s tehnologijo blockchain. Župan Boštjan Trilar je ob otvoritvi poudaril, da gre za obeležje tehnologiji in ne kriptovaluti, torej za obeležje uporabnim perspektivam novih tehnologij in potencialu za uporabo na številnih področjih, kjer lahko le-ta ob pravilni implementaciji povzroči pravo revolucijo. Župan je poudaril pomen vseh uspešnih kranjskih podjetij in upa na še več takih priložnosti. Njegova vrata so vedno odprta za dobre poslovne ideje.

Tadej Slapnik, državni sekretar Vlade RS, je v svojem govoru poudaril, da živimo v času izjemnih priložnosti in korenitih in hitrih sprememb v našem poslovnem in zasebnem okolju. Pri tem se nam vedno znova odpirajo novi izzivi. Slovenija je vključena v globalne razvojne tokove in postaja vse bolj prepoznavna na svetovnem zemljevidu, kar še posebej velja na področju razvoja in uporabe tehnologije veriženja podatkovnih blokov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.