Popotnik
2210 ogledov

Ljudstvo izbralo najboljše destinacije v Evropi 2021

Soča
1/3
Epa
Med top evropskimi destinacijami, tudi slovenski biser ...

"Dolina Soče je izbrana med 10 najboljših destinacij v Evropi, ki jih je vredno obiskati," sporočajo iz Javnega zavoda za turizem Dolina Soče.

Dodajajo, da je bila destinacija pred leti že prepoznana po trajnostnem turizmu, Evropska komisija ji je podelila naziv Evropske destinacije odličnosti: "Je odlična destinacija za doživetja v naravi, je dežela žive vode in nosilka zlatega znaka Slovenia Green Destination."

Vrata Krasa | Avtor: Vrata Krasa Vrata Krasa

Deveto mesto

"Dolina Soče se je na izboru organizacije European Best Destinations med 20 izbranimi destinacijami po glasovanju ljudstva uvrstila na 9. mesto med najboljšimi evropskimi destinacijami, priporočenimi za obisk v letu 2021," podrobneje opisujejo v Slovenski turistični organizaciji.  

Kot opisujejo, je je evropska organizacija European Best Destinations v začetku letošnjega leta objavila seznam 20-ih destinacij, ki so se potegovale za naziv najboljših evropskih destinacij, priporočenih za obisk v letošnjem letu. Na seznam so uvrstili tudi dolino reke Soče, ki je kot edina na tem seznamu zastopala Slovenijo.

Na spletni strani organizacije je bilo v času glasovanja med 20. januarjem in 10. februarjem oddanih več kot 600.000 glasov iz 192 držav.

Zmagovalna evropska destinacija z največ prejetimi glasovi je postala sicer portugalska Braga. Čudovito versko mesto je tretje največje mesto na Portugalskem. Zaradi severne lokacije je okolica Brage zelo zelena, največja znamenitost v mestu pa je stopnišče do cerkve Bom Jesus (Dobri Jezus).

Braga | Avtor: Profimedia Profimedia

Sledi ji znameniti Rim (Italija), takoj za njim pa Cavtat (Hrvaška). Cavtat je manjše mesto v južnem delu večjega Župskega zaliva, okoli 20 kilometrov južno od Dubrovnika. Za Dubrovnikom je najpomembnejše turistično središče na vzhodnem delu južnega Jadrana. Mestece je privlačno zaradi svojega zelo slikovitega položaja na polotoku z zalivčki na obeh straneh, z lepimi plažami, bujnim sredozemskim rastlinstvom in prijetnim podnebjem.

Cavtat | Avtor: Profimedia Profimedia

 Med top deset je še ena italijanska destinacija, Firence, sledijo še Sibiu (Romunija), Pariz (Francija), otok Kefalonija (Grčija), Kotor (Črna gora) in na devetem mestu dolina Soče.

anja.scuka@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.