Popotnik
1182 ogledov

Mariborski otok: Vračajo se tudi igre brez meja

Športni objekti Maribor
Mariborsko kopališče odprlo svoja vrata.

Kopališče Mariborski otok, ki je edino javno odprto kopališče v Maribor je danes odprlo svoja vrata. Kopalno sezono so sprva želeli začeti v petek, ob uradnem zaključku šolskega leta in pričetku Festivala Lent, a so bili zaradi napovedanega slabega vremena in nizkih temperatur prisiljeni odprtje prestaviti na današnji dan.

Kopališče Mariborski otok s tremi bazeni različnih velikosti in globin nudi poletno osvežitev od leta 1930. Nahaja se na naravnem otoku v strugi reke Drave v Kamnici pri Mariboru, ki je od leta 1951 zavarovan kot naravna znamenitost in od leta 1992 kot naravni spomenik.

A kljub odličnim naravnim danostim so že vrsto let neuspešna prizadevanja za njegovo celovito obnovo, zato bo tudi letos sprejel obiskovalce v stari podobi. Za letošnjo kopalno sezono je upravitelj Športni objekti Maribor opravil le nujna vzdrževalna dela. Odstranili so odpadle veje in nevarna drevesa, očistili okolico, izvedli manjša pleskarska dela in v celoti obnovili mali bazen.

"Za brezhibno delovanje smo opravili servisiranje strojnice in manjša dela na cevovodih. Kljub temu, da je otok ostal takšen, kot ga poznamo, torej brez večjih investicij, pa verjamemo, da bo v vročih poletnih dneh nudil osvežitev vsem, ki si bodo to zaželeli," so sporočili iz tega javnega zavoda.

Kopališče je odprto vsak dan med 9. in 20. uro do prvih hladnejših jesenskih dni. Poleg kopanja je obiskovalcem med drugim na voljo tudi brezplačna izposoja športnih rekvizitov, dvomesečna šola teka, dejavnosti za otroke ter predstavitve športnih klubov in društev.

Na Mariborskem otoku bodo turnirji v mini nogometu, odbojki na mivki, kartah, šahu in biljardu. Ponovno se nanj vračajo tudi Igre brez meja - City Games, na katerih je bila lani najboljša mariborska ekipa. Letos naj bi na tem dogodku sodelovalo 1500 tekmovalcev iz 12 držav.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.