Popotnik
149 ogledov

Na letošnjih Soboških dnevih 33 dogodkov

tabu Aljoša Rebolj, Facebook
V Murski Soboti se bodo začeli 23. Soboški dnevi. Tudi letos je festival vsebinsko zasnovan podobno kot prejšnja leta, program je razdeljen v več sklopov ter namenjen različnim okusom in vsem starostnim skupinam.

Do 29. junija se bo zvrstilo 33 glasbenih, športnih in zabavnih dogodkov.

Soboški dnevi se začenjajo z nocojšnjo slovesnostjo ob dnevu državnosti v Gledališču Park, sicer pa bo Trubarjev drevored v vseh festivalskih dneh postal Igrivi park, kjer bo vsak dan kaj novega, kreativnega, poučnega, od otroških delavnic in športnih dejavnosti do glasbene delavnice.

Ob večerih bodo na glavnem odru v mestnem parku in grajskem dvorišču nastopile različne skupine.

Prve tri dni bo v ospredju zabavnoglasbeni program, sledil bo tridnevni cikel klasične glasbe, dve stendapovski predstavi in še Folkart, kjer se bodo predstavile skupine iz Tuve, Kenije, Indonezije in Peruja.

Tudi Tabu in Severina

V soboto bodo med drugimi nastopili Tabu, Severina in Koala Voice, v nedeljo Challe Salle, Tanja Žagar in Help! A Beatlesd Tribute, v ponedeljek in torek pa bosta v evangeličanski cerkvi koncerta klasične glasbe.

Za športne aktivnosti mladih bo tudi letos poskrbela ekipa Flow Ramps, v zavetju dreves bodo postavili veliko rolkarsko rampo ter rolkarski poligon na ploščadi in promenadi. Za najmlajše pripravljajo vsakodnevne delavnice urbanih športov z možnostjo brezplačne izposoje opreme. Vsak dan se bodo predstavili nekateri najboljši slovenski posamezniki.

Organizator festivala je občina z Mladinskim informativnim in kulturnim klubom Murska Sobota ter Zavodom za kulturo, turizem in šport.

Tudi letošnji Soboški dnevi so brez vstopnine, skupni stroški so okoli 130.000 evrov, od tega 65.000 za program, plačnik pa občinski proračun in pokrovitelji. Slednji so skupaj z darovalci skoraj pokrili programske stroške.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.