Popotnik
1423 ogledov

Največji tematski park v Sloveniji odprl svoja vrata

Maribor
Ga boste obiskali?

V Dravskem Dvoru pri Mariboru so v soboto odprli Koruzni labirint. Po navedbah Društva labirint, ki si prizadeva za promocijo kakovostnega preživljanja prostega časa, gre za največji tematski park v Sloveniji, saj obsega več kot tri hektarje površine. Z njim želijo spodbuditi ljudi, da preživljajo prosti čas v naravi.

Koruzni labirint v izmeri 32.700 kvadratnih metrov je nastal pod okriljem Društva labirint s ciljem ponuditi možnost za kakovostno preživljanje prostega časa, tako za stare kot mlade. "Odločili smo se ponuditi alternativo preživljanju prostega časa v nakupovalnih središčih in za računalniki," so sporočili.

 

A post shared by Koruzni labirint (@koruznilabirint) on

Po besedah predstavnice društva Nataše Drozg so oblikovali zabavno-poučni park v naravi z 12 interaktivnimi točkami. "Predvsem družinam želimo dati en dan brez tablic in pametnih telefonov in jim omogočiti, da ga namesto tega preživijo z igrami v naravi," je povedala za STA. "Pri nas so lahko zunaj, stvari lahko primejo v roke in poskusijo. Gre za doživetje, ki je drugačno tistemu v virtualnem okolju," je dodala.

Labirint je oblikovan na polju koruze. "Na tem polju smo s pomočjo geodetov oblikovali labirint z okoli dva metra širokimi potmi. Zdaj je koruza zrasla dovolj visoko, da seže čez glavo obiskovalca, zato ga lahko odpremo za javnost," je pojasnila.

Možni so tako dnevni kot nočni obiski, organizirani so tudi lov za zakladom in delavnice ob koncu tedna. Park je odprt od četrtka do nedelje, ostale dni pa za najavljene skupine.

Projekt je sezonskega značaja, saj bo obstajal le do žetve koruze. "Koruzo smo izbrali zato, ker nam omogoča, da lahko vsako leto naredimo novo obliko. Če bi šli v neko permanentno zasaditev, to ne bi bilo mogoče," je še dejala Drozgova.

 

A post shared by Koruzni labirint (@koruznilabirint) on

Komentarjev 1
  • Matilda_Mattner 13:51 02.julij 2018.

    Google zdaj plačuje mesečno spletno delo na domu od $ 26385 do $ 36271. In sem zaslužil prvi mesec v višini 28593 $ in 34602 $ v zadnjem mesecu. Sem redno univerzitetni študent in to delo opravljam le v mojih ...prikaži več delih samo za 14 do 16 ur na teden. Vsakdo lahko dobi to delo zdaj, tako da odprete to spletno mesto v brskalniku in nato sledite nav0dil0m za branje. ●●●● ❥❥❥ ❥❥❥❥ www.WebJob8.Com