Popotnik
3837 ogledov

Naša država v središču nemških medijev

Aljažev stolp Triglav Arhiv ZVKDS
Za lepote Slovenije je zdaj zagotovo slišala celotna Nemčija ...

"Slovenija je kot privlačna turistična destinacija vse bolj prepoznavna in uveljavljena na nemškem trgu, trenutno pa v nemških medijih izstopajo predvsem posebna doživetja, nastanitve s posebno zgodbo in neodkrite destinacije," sporočajo s Slovenske turistične organizacije. 

Dodajajo, da so bila v tedenskem časopisu Die Zeit s skoraj pol milijonsko naklade, v prilogi predstavljena Nebesa Chalets z okolico. Avtor na kratko predstavi tudi kulturna, kulinarična in aktivna doživetja, ki so na voljo v Dolini Soče, kot so npr. obisk muzeja v Kobaridu, pohodništvo in vrhunsko kulinarično doživetje v Hiši Franko.  

soča | Avtor: Profimedia Profimedia

O enkratni izkušnji vzpona na Triglav poroča v svojem članku "Na vrhu Slovenije" (Auf dem Dach von Slowenien) novinar Christian Mathea v časopisu Freie Presse. "Avtor opiše pot, ki jo je prehodil z gorsko vodnico Elizabeto Hlede. Prelepe slike, ki spremljajo besedilo, predstavijo čudovito naravo Triglavskega narodnega parka," pojasnjujejo, v STO. 

Aljažev stolp Triglav | Avtor: Arhiv ZVKDS Arhiv ZVKDS

Dodajajo, da je revija Stern na več straneh objavila prilogo o Pragozdu Krokar, ki se nahaja v osrčju Kočevskega: "Avtor navdušeno predstavi bogato in neokrnjeno floro in favno Pragozda, ki obstaja že vse od časa pred ledenim dobom in je vpisan tudi na UNESCOV Seznam svetovne naravne dediščine kot starodaven in prvinski bukov gozd. Avtor izjemnih fotografij v članku je svetovno priznan Ciril Jazbec."

Škocjanske jame Unescov seznam Popotnik Na Unescovem Seznamu svetovne dediščine štiri slovenske znamenitosti

V oddaji "Ljubljana, da will ich hin!" nemške RTV SR avtor in režiser Peter M. Kruchten predstavi glavno mesto Slovenije, ki je leta 2016 pridobilo naziv "Zelena prestolnica Evrope". Na STO pojasnjujejo, da so v prispevku poudarili urejena območja za pešce, kolesarske steze, električni avtobusi, recikliranje in številni drugi majhni ukrepi so nadgradili sliko mesta in življenjski slog: "Ljudje živijo "zeleno" ne da bi se morali pri tem odreči mestnemu ugodju."

Ljubljana | Avtor: Profimedia Profimedia

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar vec
    vec 10:03 09.november 2019.

    naivni nemci LOL, mrbit smo ratal popularni zarad napisa pri eni izmed koč ? Kdo bi vedu ?!