Popotnik
1587 ogledov

National Geographic: nov "cool" seznam

Slap Kozjak
Na britanskem National Geographicu so objavili svoj tradicionalni letni "kul" seznam (cool list). Na seznamu naši kraji!

Pojasnjujejo, da so izbrali 20 destinacij, ki jih morate imeti v mislih pri načrtovanju svojih poti v letu 2020. Izbrali so številne kraje s celotnega sveta, od Kumbrije do Kaira in Paname ter Pakistana, na voljo imate pohodniške poti, kulinarična središča in luksuzne koče ...

"National Geographic Traveller se vedno zavzema za odgovorna, trajnostna in pristna potovanja," pojasnjujejo v uvodu k seznamu in dodajajo, da je dandanes zelo pomembno, kako, kam in zakaj se odločimo za potovanje. "Raziskovanje sveta v tem desetletju pomeni, da to počnete odgovorno in z namenom," dodajajo.

Slovenske poti in hrana

Kot peta na lestvici je Slovenija: "Slovenska planinska pohodniška pot in daljinska kolesarska mreža sta dober razlog, da obiščete državo v času, ko se pripravlja, da bo evropska regija za gastronomijo."

Posebej so navdušeni nad krožno daljinsko potjo po Julijskih Alpah – Juliana Trail, ki je bila predstavljena v letu 2019: "Je 170 kilometrov dolga pot skozi apnenčaste vrhove, ki pokrivajo severozahodno Slovenijo."

Začetku na italijanski meji sledi zelo lepa pot, ki vključuje številne čudovite točke, vključno z Blejskim jezerom in tudi manj znane destinacije. "Nič manj vabljiv je projekt Bike Slovenia Green. Raznolika, večstopenjska kolesarska pot dolga 150 kilometrov, ki so jo otvorili novembra," opisujejo.

Za dober dober obrok vam ne bo treba veliko iskati. Slovenija bo leta 2021 uradna evropska regija za gastronomijo. 

National Geographic

Na lestvici so še: Namibija, Baja Kalifornija, Libanon, Kumbrija, Wales, Panama, Brisbane, Salt Lake City, Erevan, Lyon, Etiopija, Kairo, Los Angeles, Portoriko, Pakistan, Galway, Vietnam, Tel Aviv, Rio de Janeiro.

Panama | Avtor: Pixabay Pixabay

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.