Popotnik
1053 ogledov

National Geographic: zato nas je uvrstil med top šest za 2020

Julijske Alpe Profimedia
Velika slovenska turistična novost v letu 2019 navdušuje tudi National Geographic ...

"Eden najvplivnejših globalnih medijskih velikanov, National Geographic, je tokrat na svojem portalu objavil lestvico šestih novih najboljših kolesarskih in pešpoti, ki jih priporočajo v letu 2020," sporočajo s Slovenske turistične organizacije (STO).  Med epske poti, ki obljubljajo avanturo, je uvrstil tudi Juliano, slovensko krožno daljinsko pohodniško pot okoli Julijskih Alp.

Helen Warwic, avtorica članka, na prvem mestu šestih najboljših poti izpostavi Juliano: "Nova 186 milj (267 km) dolga daljinska pohodniška pot se vrti okoli manj raziskanega, gorskega severozahodnega dela države Slovenije in v ospredje postavlja manj znane turistične kraje."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Juliana Trail is 267 km long trail around Julian Alps. Trail leads through the valleys, passes forests, through urban areas and through wilder ares, along rivers Soča and Sava. 🌳🍂🍁🦔 Techincal information: 🔸 Total length: 270 km 🔸The total difference in altitude: 7163m ascent and 7163m descent 🔸Total number of stages: 16 🔸Average stage length: 17.5 km (4–5 hrs) #slovenija #slovenia #slovenia_ig #feelslovenia #igslovenija #slovenianmountains #mountains #longdistancehiking #hike #julianalps #julijskealpe #alps #europe #beautifuldestinations #julianatrail #hribovc #october2019 #green #nature #naturephotography #photography #photographer #vsezarazgled #iloveslovenia #hikingbikingslovenia #outdooractive #outdoors

A post shared by Juliana Trail Slovenia (@juliana.trail) on

Skupna višinska razlika poti je kar 7.163 metrov vzpona in 7.163 metrov spusta, pot je sestavljena iz šestih etap, ki so v povprečju dolge 17,5 kilometra.

"Na pohodniški poti JULIANA TRAIL ne boste osvojili nobenega gorskega vrha. V spoštljivi razdalji in v vznožju očakov vas bo pot vodila po robu Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka," pojasnjujejo v Turizmu Bohinj. 

Iskati, hoditi peš, spoznavati in doživljati neznano drugačnost, ponujati in koristiti, česar drugi nimajo; to je pot, na katero vas vabimo, in s katero pozornost obračamo nazaj k izvirnosti in preprostosti življenja. To je pot osebnega romanja k sebi, k prvinski naravi in njeni čudežni lepoti, krajinski in biotski raznovrstnosti, k skritim in neznanim možnostim za meditacijo ter kotičkom z magično močjo.

Turizem Bohinj

Pot vas bo po njihovih navedbah vodila ob bistrih rekah, jezerih, slapovih, pojočih gozdovih, izjemnih drevesih, ki visijo s previsov ali strmijo v nebo, med pisanim travniškim in gorskim cvetjem, med skalami nenavadnih oblik in neštetimi, kot z roso posutimi, biseri. Pot vas vodi tudi mimo večjih krajev, in sicer mimo Kranjske Gore, Jesenic, Žirovnice, Radovljice, Bleda, Bohinja, Tolmina, Kobarida in Bovca.

Tolmin | Avtor: David Jug David Jug

V spodnjem prispevku lahko poiščete vam najljubšo daljinsko pot, v Sloveniji jih imamo kar veliko ...

Tolminska korita V Sloveniji Popotnik Ste že slišali za daljinske poti v Sloveniji?

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.