Popotnik
8279 ogledov

Nove linije Ryanaira iz Celovca

Ryanair letalo Profimedia
Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair bo v poletnih mesecih iz avstrijskega Celovca letel v London, Palmo de Mallorco in Alicante, je v sredo v Celovcu napovedal tiskovni predstavnik družbe Andreas Gruber.

Ob tem je napovedal, da v prihodnjem poslovnem letu, od aprila do konca marca 2024, v Celovcu pričakujejo 131.000 potnikov.

Kot je novinarjem pojasnil Gruber, se bo povezava z londonskim letališčem Stansted nadaljevala po voznem redu, vzpostavljenem že za zimski čas. Trenutno so na voljo tudi povezave z Dublinom, Manchestrom in Brusljem, te je mogoče rezervirati za naslednjo zimo, čeprav lahko pride do prilagoditev voznega reda, Gruberjeve besede povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Pri Ryanairu so pred enim letom napovedali, da na celovškem letališču v zimskem obdobju 2022/23 in poletju 2023 pričakujejo skupno 106.000 potnikov. Zadani cilj za zimsko sezono so po besedah Gruberja dosegli, saj so v zimskem polletju preko Celovca prepeljali 41.000 potnikov.

V prihodnjem poslovnem letu, ki bo trajalo od aprila do konca marca 2024, v Celovcu pričakujejo 131.000 potnikov.

K temu naj bi prispevale v sredo predstavljene letalske povezave - na špansko Mallorco bodo leteli po trikrat na teden, v London in Alicante pa po dvakrat, je pojasnil Gruber.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.