Popotnik
635 ogledov

Počitnice in ceste: pripravite se na prometne konice

gneča na ljubljanski obvoznici Saša Despot
Zaradi počitnic in sproščanja ukrepov se obeta gneča na cestah ...

"Zaradi zastojev med Logatcem in Razdrtim se potovalni čas na primorski avtocesti iz smeri Ljubljane proti Kopru podaljša za več kot eno uro. V zastojih med ustavljenima kolonama pustite intervencijsko pot!" že sporočajo s Prometno-informacijskega centra.

Povečan obseg prometa

Konec tega tedna bo na cestah zaradi začetka počitnic oziroma sproščanja ukrepov povečan obseg prometa proti turističnim krajem.

Pričakovati je jutranje in popoldanske prometne konice. Daljše čakalne dobe so do sredine prihodnjega tedna možne tudi na mejnih prehodih. Podobno bo v času prvomajskih praznikov, opozarjajo na prometnoinformacijskem centru.

Obeta se sončen konec tedna. Tako v soboto kot v nedeljo se bodo temperature ponekod povzpele tudi nad 20 stopinj Celzija.

Ob sproščanju ukrepov za zajezitev epidemije oziroma ukinitvi prepovedi prehajanja regijskih meja in odprtju teras gostinskih lokalov je tako pričakovati povečan promet na slovenskih cestah.

Občasne omejitve prometa na nekaterih odsekih

Na prometnoinformacijskem centru ob tem opozarjajo na občasne omejitve prometa na nekaterih odsekih. Tako bo v prihodnjem tednu promet skozi predor Karavanke od ponedeljka do petka med 20. in 5. uro zjutraj potekal izmenično enosmerno.

Na štajerski avtocesti bo danes promet potekal po enem pasu na relacijah Vransko-Trojane do 18. ure in Fram-Slovenska Bistrica do 22. ure. V nedeljo pa bo med četrto in devet uro zjutraj zaradi del v predoru Golo Rebro na relaciji Slovenske Konice-Dramlje zapora avtoceste proti Ljubljani. Obvoz bo urejen.

Na primorski avtocesti bo promet po enem pasu v smeri Kopra potekal na relaciji Postojna-Razdrto do 21. ure, v smeri Ljubljane pa na relacijah Unec-Logatec do nedelje do 21. ure in Postojna-Unec do torka do 21. ure.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.