Popotnik
5698 ogledov

Počitnice v Sloveniji: ne odlašajte z rezervacijami, zanimanje je veliko!

arhiv Camping Bela krajina
1/10
Bliža se poletje in kapacitete v slovenskih kampih se hitro polnijo. Koliko bi plačali za desetdnevne počitnice z vašo družino ali partnerjem?

Poleti je kampiranje v Sloveniji odlična izbira, zato smo za vas zbrali informacije o nekaj priljubljenih kampih in njihovih cenah.

1. Kamp Bela Krajina v Podzemlju

Letošnje počitnice lahko v Sloveniji preživite v kampu Bela krajina v Podzemlju ob rekli Kolpi, ki je bil v letu 2022 izbran za najboljšega med manjšimi kampi. Poleg čiste reke Kolpe ponujajo tudi veliko drugih aktivnosti, kot so supanje, čolnarjenje, adrenalinski park in celo mini velnes.

V kampu Bela krajina pravijo, da so priljubljeni med družinami, saj nudijo brezplačne animacije in družabne večere. Za parcelo v senci in ob reki ter z vsemi priključki za štiričlansko družino v najvišji sezoni boste za 10 dni odšteli 648 evrov.

Za isto parcelo v najvišji sezoni za 10 dni pa bo par odštel 438 evrov.

Rezervacij trenutno ni veliko, saj lahko kot gosti tja pridete brez predhodne rezervacije in si parcelo izberete na mestu.

arhiv Camping Bela krajina | Avtor:

2. Kamp Menina

Svojo družino lahko peljete v kamp Menina, ki se nahaja v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp ob reki Savinji. Menina je prava atrakcija za vse ljubitelje narave, adrenalinskih športov, kot so plezanje v adrenalinskem parku, rafting, kajak, padalno letalstvo in še bi lahko naštevali. Za parcelo ob potočku ali reki z vsemi priključki v najvišji sezoni za deset dni bo štiričlanska družina odštela 735 evrov oziroma 73,50 evrov na noč.

Za iste pogoje pa bo par v najvišji sezoni odštel 500 evrov.

Parcele so že z mesecem februarjem v 80 odstotkov zasedene. V običajnih razmerah so parcele v glavni sezoni zasedene z začetkom pomladi.

V Menini pravijo, da se vsako leto vrača precej stalnih gostov, zato jim vsako leto poskušajo ponuditi nekaj novega. Poleg nove mobilne hiške XL letos prihaja nova EKO hiško. Za otoke prihajajo nova igrala in razširjena ponudba športnih aktivnosti. Na jezero prihaja tudi dodatna gostinska ponudba z lokalnim "food truckom".

arhiv kampa Menina | Avtor:

3. Kamp Danica

Za kopanje v reki in jezeru izberite kamp Danica, ki leži na obrobju Bohinjske Bistrice in nedaleč od Bohinjskega jezera. Izbrana lokacija nudi popoln občutek odmaknjenosti in miru ter tako ponuja prvovrstno doživetje narave. Omogočajo prosto izbiro mesta za kampiranje ob prihodu in lahko dostopnost.

Na njihovih najboljših parcelah bi za družino z otroki (npr. sedem in trinajst let) v najvišji sezoni plačala 855 evrov brez turistične takse in prijavnine. Cena vključuje nočitve, doplačilo za Premium območje ter elektriko. Za iste pogoje pa bo par plačal 585 evrov za deset dni.

Zasedenih imajo 75 odstotkov parcel, pričakujejo, da bodo do aprila zasedenih 85 odstotkov. Interes je velik.

Letos bodo okrepili animacijo za otroke, gostinsko ponudbo (degustacije, grill večeri, koncerti), najeli bodo tudi športno dvorano Danica, kjer bo na voljo plezanje za otroke, odbojka, košarka in animacije. Odpirajo tudi malo trgovinico, kjer si bodo gostje lahko kupili najnujnejše stvari in spominke.

arhiv Kamp Danica | Avtor:

4. Kamp Adria

Za počitnice ob morju se lahko odločite za kamp Adria v Ankaranu, gostom ponuja vse od udobne nastanitve do bazenskega kompleksa z ogrevano morsko vodo, savna parkom, bogato ponudbo masaž za dobro počutje ter pestro kulinarično ponudbo znotraj letovišča. Morska plaža z bogato naravno senco in plitvim morjem je še posebej primerna za kopanje najmlajših. Igralni park – gusarska ladja bo navdušil tudi najzahtevnejše male dopustnike.

Za bivanje v kampu bo štiričlanska družina s šotorom, avtodomom ali prikolico v najvišji sezoni za parcelo v senci v bližini morja odštela od 652 evrov, za parcelo v prvi vrsti ob morju pa od 1.002 evrov za 10 dni. Za par pa bo cena za najem parcele v bližini morja že od 380 evrov, ob morju pa od 730 evrov.

Pravijo, da je bil porast interesa za bivanje pričakovan. Opažajo vedno večji interes s strani domačih gostov, hkrati pa glede na isto obdobje lani beležijo tudi povečan interes s strani tujih gostov. Običajno 100 odstotno zasedenost beležijo v obdobju od 12 .7. do 15. 8. , zato v teh terminih svetujejo predhodne rezervacije.

V kampu Adria so razkrili, da v letošnji sezoni ponujajo več novih nadstandardnih mobilnih hišic za do štiri osebe v bližini morja in igralni park na vodi. Povečali so tudi število možnih pavšalnih zakupov za namestitev bivalnih prikolic in tako lahko sprejmemo tudi povsem nove goste, ki si želijo daljše bivanje.

Več fotografij s kampov lahko vidite v galeriji.