Popotnik
2584 ogledov

Največ turističnih bonov smo unovčili v Piranu

Piran Saša Despot
Gospodarski minister je zadovoljen in upa, da bo navdušenje trajalo še dolgo.

Še za dodatnih 30 tisoč bonov rezervacij

V današnji izjavi za javnost je gospodarski minister Zdravko Počivalšek dejal, da smo do nedelje že unovčili preko 500 tisoč bonov, torej približno četrtino. "Danes pa je skupna bilanca že več kot 520 tisoč bonov, rezervacij je še za dodatnih 30 tisoč bonov," je dodal.

"Kaj to pomeni, lakho pojasnijo ponudniki nastanitev in gostje. Jaz verjamem, da je marsikateremu ponudniku letos uvedba bonov rešila poslovanje in obstoj," je poudaril minister. Kot je zatrdil, je prejel veliko število pisem in razglednic, ki so ga spomnile, da je precej Slovencev zadovoljnih z ukrepom. "Marsikdo med nami si ne bi mogel privoščiti dopusta, če ne bi bilo teh bonov," verjame.

Skriti kotički zaradi bonov postali bolj prepoznavni

Še dodatna pozitivna plat uvedbe vavčerjev je po Počivalškovih besedah dejstvo, da je marsikateri skrit kotiček v Sloveniji zaradi turističnih bonov postal prepoznaven. "Toliko navdušenja, kot sem ga zasledil v Posočju, Beli krajini in še ponekod drugod, že dolgo nisem videl. Upam da bo navdušenje trajalo še dolgo. Verjamem, da si bodo ljudje letošnji dopust zapomnili in da bo to postala tradicija - da bomo vsaj del dopusta preživeli v Sloveniji," je dejal.

Zato je zadovoljen, ker so s turističnimi boni zagotovili delo turističnim delavcem in spodbudili lokalno potrošnjo. "Upamo tudi, da smo s tem vsaj malo spremenili počitniške navade Slovencev," je dodal Počivalšek, ki meni, da smo jo "bolje odnesli" kot številne druge države.

Največ bonov unovčenih v Piranu

Finančna uprava RS je objavila podrobnejše podatke o turističnih bonih, v poročilu so zapisali, da je skupna vrednost unovčenih bonov slabih 70 milijonov evrov. Najvišji znesek, 2.179.338 evrov, smo unovčili prav preteklo nedeljo, 23. 8. 2020. V povprečju smo sicer unovčili za 1.057.464 evrov vavčerjev na dan. 55.754 upravičencev je svoj bon preneslo na drugega družinskega člana. Največ bonov je bilo v skladu s pričakovanji unovčenih na Obali, v občini Piran.

Škofja Loka turistični boni Popotnik Pričakovali so polom, dočakali nasprotno

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • evelux 21:11 25.avgust 2020.

    No lepo in prav boni so se pokoristili v teh turističnih panogah in pomagali marsi komu .... kaj pa ostali ki smo v drugih panogah gospodarstva ki pa smo imeli in še vedno imamo izgubo kdo bo pa nam pomagal ...prikaži več z boni .....samo na ene riti se gleda ....

  • mercedesb 18:55 25.avgust 2020.

    Eeeereeere,ereeeeeeeee,smo kupili mercedese za ceno golfa,eeeeeèeeeeee,eeee

  • Avatar ovca
    ovca 18:39 25.avgust 2020.

    "Počivalšek: Odnesli smo jo bolje kot primerljive države" - citirano. S tem se definitivno strinjam. In,da ne bo pomote - pri provizijah in nategu drzavljanov bananistana 🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑