Popotnik
1041 ogledov

Pozen začetek zimske sezone na Veliki Planini

Velika planina
Sneg je v zadnjih dneh razveselil marsikatero smučišče.

Na Veliki planini bodo v petek odprli zimsko sezono. Od petka do nedelje bo mogoče zjutraj in popoldne smučati, zvečer pa se s sankami spuščati po razsvetljeni progi, so danes sporočili iz družbe Velika planina.

Za smučarje bosta obratovali sedežnica Šimnovec in vlečnica Jurček. Smučišče bo odprto od 9. ure do 15.30. Nato ga bodo zaprli za pripravo sankaške proge za nočno sankanje, ki se bo začelo ob 17. uri.

Dnevne karte med 17 in 22 evrov

Sankaška proga je dolga 2,4 kilometra, na njen začetek se lahko obiskovalci povzpnejo z dvosedežnico. Sedežnica v času nočnega sankanja obratuje ves čas in tako v povprečju omogoča od šest do osem spustov. Ker je na progi lahko omejeno število sankačev, se morajo obiskovalci za sankanje predhodno najaviti. Za nočno sankanje velja le sankaška vozovnica.

Nihalka bo med 8.30 in 17. uro obratovala vsake pol ure, med 17. in 21. uro pa razen ob 19. uri vsako uro.

Dnevna smučarska karta, ki vključuje tudi povratno vožnjo z nihalko, za odrasle stane 22 evrov, za otroke 17 evrov, za upokojence in študente pa 20 evrov. Vozovnica za nočno sankanje, ki vključuje povratno vožnjo z nihalko od 16.30 naprej, je 20 evrov, vozovnica za nočno sankanje s povratno vožnjo z nihalko čez dan pa 28 evrov. Ta vikend pa bodo vozovnice za več kot polovico znižane, cena bo znašala le 10 evrov.

Ugodnosti za prebivalce kamniške občine

Velika planina ponuja subvencionirane dnevne vozovnice za šoloobvezne otroke s stalnim bivališčem v Občini Kamnik ter varovance Varstveno delovnega centra Sožitje Kamnik.

Za letošnjo zimsko sezono so uredili otroški park, prav tako bodo pripravljali tekaške proge, ki bodo potekale od gostišča Zeleni rob do pastirskega naselja ter vse do Male planine. Uporaba tekaških prog bo brezplačna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.