Popotnik
910 ogledov

Prestolnica v znamenju mačje lepote

razstava mačk
1/5
Anže Petkovšek
Obeta se tudi poseben izbor za najlepše mačje leglo ...

Felinološko društvo Ljubljana, ki je največje tovrstno društvo v Sloveniji, kot eno izmed poglavitnih aktivnosti vsakoletno prireja mednarodno razstavo mačk, kjer se po pravilih krovne zveze FIFe (Fédération Internationale Féline) za prestižne nazive najlepših (Best in Show) potegujejo pasemske in domače mačke.

Razstave se običajno udeležijo razstavljavci in vzreditelji iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Madžarske ter ostalih okoliških držav. Lansko leto so nas obiskali tudi razstavljavci iz Švice, Poljske, Švedske ter celo Rusije in tudi letos pričakujejo pester mednarodni obisk. Sodelovalo bo kar 7 mednarodnih sodnikov iz Slovaške, Italije, Francije, Poljske, Norveške, Estonije ter Švice.

Na razstavi bo možnost videti okoli 300 mačk številnih različnih pasem v pisanih barvnih odtenkih, od enobarvnih do večbarvnih, progastih, pikastih ali brez vzorca, od dolgodlakih do tistih brez dlake, od velikih do malo manjših. Nekatere predstavnice pasem so v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni, kar je le še en razlog več za obisk tovrstne razstave.

Letošnjo razstavo FDL prireja 24. in 25. marca 2018, tokrat že drugo leto na drugačni in večji lokaciji kot v preteklih nekaj letih in sicer na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. 

razstava mačk | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Oba dneva bodo za obiskovalce organizirali podrobnejšo predstavitev nekaterih pasem iz vseh štirih tekmovalnih skupin mačk. Predstavitev se bo pričela ob 12:00 uri.

Na razstavi bodo znova brezplačno dostopne pisne in ustne informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi. Tudi letos bo svoje delo predstavilo tudi društvo za zaščito in varstvo živali. Obiskovalci bodo imeli na številnih stojnicah tudi možnost nakupa raznoraznih pripomočkov za svoje kosmatince. 

Razstava bo potekala 24. in 25. marca 2018 od 10:00 do 18:00 oziroma 19:00 na Gospodarskem razstavišču na Dunajski cesti 18 v Ljubljani. Vstopnina za odrasle je 6 EUR in za otroke 3 EUR.

Program za soboto:

  • 10:00 – Pričetek razstave in ocenjevanje mačk
  • 12:00 – 14:00 – Predstavitev posameznih pasem mačk
  • 15:00 – Razglasitev najlepše mačke po izboru obiskovalcev
  • 16:00 – Tekmovanje Best in Show (s posebnim tekmovanjem za najlepše leglo)
  • 19:00 – Zaključek razstave

Program za nedeljo:

  • 10:00 – Pričetek razstave in ocenjevanje mačk
  • 12:00 – 14:00 – Predstavitev posameznih pasem mačk
  • 14:00 - Podelitev priznanj zmagovalcem tekmovanj National Winner in Prvenstvo Zveze felinoloških društev Slovenije
  • 15:00 – Razglasitev najlepše mačke po izboru obiskovalcev
  • 16:00 – Tekmovanje Best in Show (s posebnim tekmovanjem za najlepšega veterana)
  • 18:00 – Zaključek razstave
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.