Popotnik
2827 ogledov

Rekordi: Voznike pozivajo, naj avtomobile pustijo v dolini

Velika planina
Visokogorska planota v predgorju Kamniško-Savinjskih Alp.

Velika planina letos beleži rekordno število obiskovalcev, z nihalko je to visokogorsko planoto v predgorju Kamniško-Savinjskih Alp, letos do konca septembra obiskalo rekordnih 60 tisoč obiskovalcev, kar je sedem odstotkov več kot v enakem obdobju lani. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Another wonderful view in Slovenia. Everything was perfect ...🌲 #slovenia #feelslovenia #love #memories #pic

A post shared by ➳ Mᴀʀɪɴᴇ (@maharine) on

Ena izmed bolj obiskanih turističnih destinacij v Sloveniji vsako leto privablja številne domače in tuje goste, ki jih je iz leta več. Največ obiskovalcev prihaja iz Francije, Nemčije, Italije, Izraela in Češke,vsako leto pa narašča tudi število gostov iz Španije. 

 | Avtor: Velika planina Velika planina
Velika planina navdušuje s svojo unikatnostjo, prelepimi razgledi in neokrnjeno naravo, obiskovalce pa privablja tudi domača kulinarika. Kislo mleko, ajdovi žganci, domač sveži sir, skutini štruklji in druge dobrote skrbijo za lačne pohodnike tako pri pastirjih kot v gostiščih na Veliki in Mali planini.

Nihalka, ki že od leta 1964 potnike dnevno vozi na planino potnike, jih iz doline na Veliko planino pripelje že petih minutah. 

"Velika planina pa je priljubljena tudi med pohodniki. Pešpot iz doline Kamniške Bistrice do vrha planine traja okoli 2 uri in pol. Izhodiščna točka je na spodnji postaji nihalke. Tako je skupno število obiskovalcev Velike planine do konca septembra okoli 180.000, če seštejemo tiste, ki se odločijo obiskati Veliko planino z nihalko, kot tistih, ki gredo peš," sporočajo iz podjetja Velika planina.

Ob tem obveščajo, da je vožnja po planini prepovedana, vendar se na žalost nekateri še vedno pripeljejo z avtomobili. "Voznike pozivamo, naj raje uporabijo nihalko kot pa osebni avtomobil, saj je poleg hoje to najbolj ekološki način za obisk Velike planine."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.