Popotnik
3322 ogledov

Se odpravljate na pot? Teh cest se izogibajte!

Gneča zastoj Profimedia
Gneča na cestah.

Čakalne dobe so za osebna vozila na večini mejnih prehodov po Sloveniji.

Pri izstopu iz države je od ene do dveh ur čakalne dobe na mejnih prehodih Gruškovje, Dragonja, Jelšane, Starod, Sečovlje in Vinica. med tem pa se za izstop na Metliki čaka eno uro, na Sočergi pa eno uro in 30 minut.

Več kot dve uri čakalne dobre pri vstopu v državo pa je na mejnih prehodih Gruškovje, Dragonja in Sečovlje. Približno eno uro in 30 minut se za vstop čaka na Obrežju in Sočergi. Do dve uri pa je potrebno čakati na Starodu. Na Metliki in Jelšanah se za vstop v državo čaka eno uro, na Dobovcu in v Slovenski vasi pa 30 minut.

Gneča je tudi pred predorom Karavanke, in sicer proti Avstriji 8 kilometrov, proti Sloveniji pa 5 kilometrov, predor občasno zapirajo. Portal Promet.info sporoča, da sta na gorenjski avtocesti zaprta uvoz Hrušica in uvoz Lipce proti Avstriji. Za pot proti Jesenicam vzhod oziroma Lipce proti Avstriji je promet dovoljen za pot proti Jesenicam, Kranjski Gori in Ratečam. Priporočajo pa že izvoz Lesce. Občasno zapirajo predor Ljubelj proti Avstriji zaradi zastojev.

Promet je povečan tudi na pomembnejših hrvaških cestah v smeri proti morju, dovozih do turističnih središč, trajektnih pristanišč in pristanišč.

Zadnje informacije:

  • kolona med predorom Sveti Rok in razcepom Maslenica v smeri Dubrovnika je dolga približno 14 km;
  • povečan je promet med priključkoma Lučko in Bosiljevo v smeri morja, vožnja v kolonah z zastoji;
  • kolona je tudi med predorom Puljani in cestninsko postajo Karamatiči v smeri Dubrovnika okoli 800 metrov;
  • Avtocesta A2 Zagreb-Macelj: kolona pred cestnino Trakošćan v smeri Slovenije približno 1,5 km;
  • Krški most: kolone v obe smeri okoli 4 km;
  • Jadranska magistrala (DC8): občasni zastoji so na odsekih Kraljevica-Novi Vinodolski, Šibenik-Zadar in Split-Omiš-Makarska;
  • pred predorom Učka v smeri reškega stebra je kolona dolga približno 4 km;
  • pred razcepom Matulji v smeri Reke je kolona približno 2 km. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.