Popotnik
1737 ogledov

Slovenci množično v Brda

Goriška Brda
1/13
TIC Brda
V Goriških Brdih so slovenski obiskovalci napolnili vse turistične nastanitve

Turistične nastanitve in lokali v Goriških Brdih so se začeli polniti že kmalu po začetku sproščanja ukrepov zaradi epidemije. Razlika je po besedah direktorice Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tine Samec Novak predvsem v tem, da letos močno prevladujejo slovenski gosti, teh je kar 70 odstotkov.

"Naši gostinski vrtovi so bili že sredi maja precej polni, nadaljevali smo z akcijo Naredi si svoj praznik češenj, ki je bila velika uspešnica. Trenutno se Goriška Brda vračajo na t.i. stare tire, take kot smo jih bili navajeni v preteklih letih," je povedala Samec Novakova.

Turistične nastanitve v Goriških Brdih so v tem in naslednjem mesecu polno zasedene. Slovenski obiskovalci, ki prenočujejo pri briških ponudnikih, prihajajo s turističnimi boni.

Goriška Brda | Avtor: TIC Brda TIC Brda

Polovica v Brdih prvič

Pretekla leta je bilo razmerje močno v prid tujih gostov, gostili so največ Italijanov in gostov iz nemško govorečih dežel.

"Naši turistični ponudniki so v tem trenutku s povpraševanjem načeloma zadovoljni, mi pa tudi. Veseli pa nas dejstvo, da je med slovenskimi obiskovalci okoli 50 odstotkov takih, ki so tokrat prvič v Goriških Brdih," je še dejala direktorice zavoda za turizem in dodala, da so številni obiskovalci, ki so se po zaključenih počitnicah pri njih že vrnili domov, že rezervirali počitnice v Goriških Brdih tudi za prihodnje leto.

Rasti števila obiskovalcev zaradi epidemije sicer niso pričakovali, so pa s trenutnim obiskom zadovoljni. V prejšnjih letih je bila rast števila obiskovalcev nenehno okrog 20 odstotkov, tako velikega povečevanja obiska pa si tudi v Goriških Brdih niso več želeli.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.