Popotnik
4060 ogledov

Ta slovenska smučišča so priljubljena tudi v tujini

Vogel
Lepote naše države zadnja leta vedno bolj odkrivajo tudi v tujini. A vedno več pozornosti niso deležni le Bled, Ljubljana in Piran, temveč tudi naša smučišča.

Na avstrijski spletni strani bergfex.at (11,24 mio obiskov le v decembru), ki je izredno priljubljena med avstrijskim in nemškimi rekreativci, vsak teden objavljajo seznam smučišč, o katerih obiskovalci strani najpogosteje povprašujejo. Preverili smo katera smučišče se teden za tednom uvrščajo med najbolj priljubljena.

Krvavec | Avtor: RTC Krvavec RTC Krvavec
Najboljši po izboru World Ski Awards

Med najbolj priljubljenimi smučišči obiskovalcev strani bergfex.si je Krvavec, ki je bil letos že četrto leto zapored nagrajen z nagrado World Ski Awards za najboljše smučišče v Sloveniji. Krvavec je le 25 km oddaljen od Ljubljane in je predvsem pri smučarjih iz osrednje Slovenije in Gorenjske regije priljubljena destinacija tako čez vikend kot tudi med tednom. V najboljših snežnih razmerah je možno smučati na 24 smučarskih progah, ki se razprostirajo na 26 kilometrih in so primerne tako za začetnike, kot tudi za izkušene smučarje.

Najdaljša nihalka v Sloveniji

Golte smučarjem omogočajo smučanje na 12 kilometrih urejenih smučarskih prog, iz doline pa se lahko na smučišče pripeljete z najdaljšo nihalko v Sloveniji. Na Golteh lahko uživate v smučanju in deskanju na snegu, imajo pa tudi otroški poligon, kjer se bodo vaši otroci spoznali z osnovami smučanja. Ljubitelji plezanja, lahko na Golteh uživate tudi v ledenem plezanju.

Kanin | Avtor: Profimedia Profimedia
Razgled od Alp do Jadranskega morja

Najvišje smučišče v Sloveniji Kanin se nahaja na višini kar 2.293 metrov in ima razgled tako na Alpe kot tudi na Jadransko morje. Iz Kanina lahko odsmučate tudi na italijansko stran, v Sello Neveo. Na 2.202m nadmorske višine, kjer se nahaja tudi najvišje ležeča restavracija v Sloveniji, vas pripelje krožna kabinska žičnica. Na Kaninu vam tudi omogočajo turno smuko, ki jo vodijo izkušeni gorski vodniki.

Kjer se srečata wellness in sneg

Rogla je v tujini zaslovela predvsem kot prizorišče vsakoletnih tekem svetovnega pokala v deskanju. Priljubljena pa je tudi zaradi kombinacije aktivnega in sproščujočega dopusta, saj se nedaleč od smučarskih prog nahajata Wellness Center Planja in Natura ter Terme Zreče. Smučarske proge smučišča Rogla se razprostirajo na 100 hektarjih površine in skupno merijo 12 kilometrov. Za dodatno zabavo poskrbi Fun park Rogla, kjer se nahaja poligon za deskarje in smučarje prostega sloga.

Rogla | Avtor: Profimedia Profimedia

Priljubljeni cilj za izlete pozimi in poleti

V sklopu hotela Cerkno najdete tako smučišče kot tudi terme. Če želite zabavo in oddih za celo družino, se lahko na Cerkno zanesete tako poleti kot pozimi. Smučišče Cerkno se nahaja na meji med Gorenjsko in Primorsko, terme Hotela Cerkno pa so edine v Sloveniji v zavetju Julijskih Alp. Za otroke imajo tudi poligon s pomičnim trakom in vrtiljakom.

Mariborsko pohorje | Avtor: Profimedia Profimedia
Največje zimsko središče Slovenije

Mariborsko Pohorje, ki skupaj z Arehom velja za največje zimsko središče v Sloveniji, je po celem svetu zaslovelo zaradi tekem svetovnega pokala v smučanju. Tudi vsi obiskovalci se lahko spustijo po sloviti progi Zlate lisice. V neposredni bližini Maribora lahko ob obilici snega smučate na 40 kilometrih smučarskih prog (preverite na spletni strani), primernih za vse smučarje.

Le korak do jezera

Vogel je med slovenskimi smučišči izpostavil tudi britanski časopis The Telegraph. Čar smučišča za tujce – pa tudi za Slovence – je tudi v bližini Blejskega in Bohinjskega jezera. Vogel sodi med večja slovenska smučišča, trudijo se tudi, da bi visokogorska doživetja omogočili tudi osebam s posebnimi potrebami. Na Voglu lahko uživate na snežnem raftingu, airboardingu, jadralnem padalstvu in v turni smuki. Dejavnosti tako ne manjka ne za začetnike in ne za bolj pustolovske med vami.

Vogel | Avtor: Profimedia Profimedia

Med najbolj priljubljenimi smučišča so tudi še Kranjska Gora, Kope in Pokljuka - Viševnik.

Večino naših smučišč lahko dosežemo že s kratko vožnjo. Zakaj bi se torej odpravljali kam daleč v tujino, če pa so prelepe snežne proge pred našimi vrati. Za obisk domačih smučišč se lahko odločimo tudi le za kak dan med tednom, ko se lahko službe "rešimo" že v zgodnjem popoldanskem času, ali pa brez večjih priprav, spontano, čez vikend.

Če se za smučarski izlet odločite v zadnjem trenutku zaradi primernega vremena ali nepričakovanega dopusta, vam Petrol na svojih prodajnih mestih nudi hiter in udoben način nakupa smučarskih vozovnic, ne da bi vam bilo treba zanje stati v vrsti. Preverite ponudbo vavčerjev in smučarskih vozovnic na KeyCard. Za mnoga smučišča bo nakup vozovnic na Petrolu tudi občutno ugodnejši.