Popotnik
116 ogledov

Takšna je nova vadbena jasa Panovec

Vadbena jasa Panovec David Verlič
Gozd Panovec je naravni spomenik in eden redkih gozdnih kompleksov v Sloveniji, ki se nahaja v neposredni bližini mesta.

"Vstopna točka predstavlja pomembno rekreacijsko območje, kjer dnevno začenjajo aktivni oddih številni obiskovalci gozda, tako sprehajalci kot rekreativci z obeh strani meje. Urejena vstopna točka s sodobno vadbeno in urbano opremo bo zagotovo pripomogla k še lepšemu oddihu v tem lepem in zelenem predelu ob mestu," ob odprtju obogatene Vadbene jase Panovec sporočajo z Mestne občine Nova Gorica.

Vadbeno jaso Panovec so sicer uredili na predlog občanov v okviru Participativnega proračuna in s pomočjo sredstev letnega proračuna Mestne občine Nova Gorica. Vadbeno jaso so obogatili tudi z jeklenim poligonom za vadbo na prostem, ki ga je podarila Skupina SIJ - Slovenska industrija jekla v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije-Združenjem športnih zvez. Mestna občina je za ureditev Vadbene jase Panovec iz proračuna namenila 48.000 evrov, od tega 20.000 evrov iz sredstev Participativnega proračuna.

Pojasnjujejo, da je predlog za ureditev fitnesa na prostem sovpadal z aktivnostmi mestne občine, ki je na tem mestu že načrtovala ureditev vadbene jase in imela že pripravljeno projektno dokumentacijo za izvedbo projekta. "Vadbeno jaso smo nato obogatili tudi z jeklenim poligonom za vadbo na prostem, ki ga je podarila Skupina SIJ v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije-Združenjem športnih zvez. Konstrukcija jeklenega športnega poligona je plod znanja in izdelave sodelavcev družbe SIJ Acroni iz Skupine SIJ," dodajajo.

"V šestih slovenskih krajih je Skupina SIJ že donirala takšne poligone, najmanj pet jih je še v načrtu. V Skupini SIJ tako podpiramo razvoj športa in rekreacije za vse ter si želimo, da bi ljudje tudi skozi zavesten stik z jeklom spoznali, kako pomembno in vseprisotno je jeklo v naših življenjih, tudi v športnih rekvizitih in športni infrastrukturi", je ob odprtju poudarila mag. Sara Wagner, vodja korporativnega komuniciranja Skupine SIJ.

Vadbena jasa Panovec | Avtor: David Verlič David Verlič

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.