Popotnik
1727 ogledov

Te novosti napovedujejo naše terme

Kopanje v bazenu
Letošnja zasedenost nastanitvenih kapacitet je bila v termah približno na enakem nivoju kot pred epidemijo, kar pa je najbrž posledica BONA21 in 20.

Iz skupine Sava Hotels & Resorts, ki obsegajo sedem slovenskih term (St. Bernardin resort Portorož, Salinera resort Strunjan, San Simon resort Izola, Sava Hoteli Bled, Terme Ptuj, Terme 3000 - Moravske Toplice in Zdravilišče Radenci) so nam sporočili, da imajo konec decembra precej dobro zasedenost, vendar pa se še zmeraj lahko najdejo proste sobe.

Iz Term Krka in njenih poslovnih enot v Dolenjskih Toplicah, Šmarjeških Toplicah, na Otočcu in v Strunjanu pa sporočajo, da imajo dobro zasedenost vse do konca prazničnega decembra

Pričakovanja

"Glede prihodnjega leta smo v Termah Krka zmerno optimistični," so nam dejali. Svojo ponudbo opisujejo kot raznovrstno in primerno za vse generacije ter vse letne čase: "Zanimanje domačih gostov, ki iščejo zanimiva, mirnejša in varna okolja, lepo naravo ter visok nivo čistoče in higiene, pa precejšnje. Vse to jim nudimo v treh naših termah in na Otočcu, kjer se z razvojem kakovostnih storitev in pristnimi doživetji prilagajamo trendom in željam gostov različnih ciljnih skupin." Optimistični pa prav tako ostajajo pri Sava Hotels & Resorts, kjer upajo, da bodo nemoteno lahko poslovali še naprej.

Ali lahko pričakujemo kakšne novosti?

V Termah Krka pojasnjujejo, da se je letos največ investicijskih aktivnost odvijalo v Strunjanu. Prenavljali so namreč Vile, to pomeni 40 dvoposteljnih sob. "Trenutno pa v Strunjanu poteka preureditev in rekonstrukcija mediteranskega hotela Laguna, ki se bo nadaljevala tudi v prvi polovici 2022. V načrtu je rekonstrukcija šestih komfort hotelskih sob, ki bodo po novem imele tudi balkon in kuhinjo, prenova restavracije in hotelske recepcije, nekdanja seminarska dvorana bo postala naredili luksuzni apartma oziroma vila z lastnim bazenom, na novo pa bo postavljena stavba z desetimi apartmaji višjega kakovostnega razreda," dodajo. 

Pri Sava Hotels & Resorts pa pravijo, da po zaključeni poletni sezoni načrtujemo pričetek prenove Hotela Vile Park z 220-imi sobami in pripadajočim zunanjim bazenom: "S tem bomo nadaljevali zgodbo doživetja Istre, ki smo jo začeli pisati s prenovo Hotela Histrion. Hotel Vile Park bo s celotno prenovo postal del morskega trajnostnega družinskega resorta Istriana, ki bo imel enoten produkt in zgodbo."

Načrtujejo tudi nadgradnjo kamp parcel v premium luksuzne kamp parcele v pet zvezdičnem Campingu Bled, po katerih je med kampisti veliko povpraševanja. "Luksuzne kamp parcele nudijo večje udobje bivanja za kampiste – so večje, ustrezno urejene in imajo vse priključke že na parceli," opisujejo. 

Ponudba razvajanja v toplicah, termah in zdraviliščih je številčna. Zakaj si ne bi privoščili umik iz mrzlih zimskih dni na prijetne bazene, savne in wellnese, kjer boste lahko nabrali energijo za novo leto, ki bo polno novih izzivov in doživetij.

Z vprašanji smo se sicer obrnili tudi na Terme Olimia, Terme Čatež, zdravilišče Rogaška, Terme Zreče in Thermana Laško, vendar nam do tega trenutka niso odgovorili.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.