Popotnik
56984 ogledov

To potrebujete za vstop v Italijo

Trst Profimedia

Žal pa se pogoji vstopa v Italijo za Slovence in Slovenke s prvim aprilom ne spreminjajo, so nam potrdili na Generalnem konzulatu RS v Trstu. "Še vedno velja PCT pogoj ter izpolnitev obrazca o sledenju potnikov, razen za obmejne prebivalce v pasu do 60 kilometrov razdalje," dodajajo.

Potrdilo lahko izpolnete TUKAJ.

Že jutri prve sprostitve

Maske morate v notranjih prostorih v Italiji nositi vse do 30. aprila, od prvega aprila pa ne bodo več potrebne na prizoriščih na prostem. Pri tem velja opozorilo, da so v Italiji obvezne maske tipa FFP2. Odpravo obveznega nošenja mask obljubljajo tudi v zaprtih prostorih s 1. majem.

Covidno potrdilo oziroma izpolnjevanje pogoja PCT s 1. aprilom ne bo več potrebno za uživanje v restavracijah in barih na prostem, ne boste ga potrebovali niti za trgovine, poštne urade, banke ali muzeje. Prav tako covidno potrdilo ne bo več potrebno za koriščenje javnih prevoznih sredstev, obisk hotela, tu bodo lahko gostje hotela jedli tudi znotraj restavracije brez pogoja PCT. Za vstop v službene prostore in zaprte prostore gostinskih lokalov bo dovolj navadno covidno PCT (prebolevniki, cepljeni, testirani) potrdilo. 

Covidno potrdilo pa bo do 30. aprila obvezno za bazene, telovadnice, na konferencah in kongresih, v diskotekah, igralnicah, na dogodkih v notranjih prostorih, v fitnesih in v notranjosti gostinskih lokalov ter barov.

Komentarjev 3
  • Avatar pantani
    pantani 07:30 01.april 2022.

    Fašizma v Italiji še do danes niso izkoreninili!!!

  • marko345 15:58 31.marec 2022.

    Zaradi ze blesave vlade se istih pogojev od Italijanov ne zahteva. K nam hodijo tankat in nam s tem zmanjšujejo reuerve. Po 24.4 bo upam bolje.

  • rd2dmk2 15:38 31.marec 2022.

    in kaj naj sploh počnem v italiji ?zaradi mene lahko tudi prepovejo čist in popolnoma vstop. nimam pa nič proti če poščjejo makaronarji na vsak naslov 30km daleč od meje z italijo vsak mesec en paket 1kilo illy kafeta pa ...prikaži več en ček za 1k eurov. bumo vsi zlo kontento.