Popotnik
892 ogledov

To so covid ukrepi, ki še veljajo na najpopularnejših destinacijah

Kaladi, Kythira, Grčija Profimedia
Veliko držav je v turističnem času odpravilo ukrepe za zaščito proti covid-19, kot so testi in dokazila o cepljenju.

Hrvaška, ki vsako leto privablja množice ljubiteljev Sredozemlja, je 1. maja odpravila vse ukrepe za epidemijo covida-19. Pred tem so turisti ob prihodu predložiti dokazilo o cepljenju ali negativen rezultat testa in izpolniti obrazec za sledenje potnikov. Od maja dalje je vaše potovanje na hrvaško obalo povsem brez težav.

Italija je 1. junija odpravila vse zahteve za vstop v državo povezane s covidom-19, kar pomeni, da vam ne glede na status cepljenja ob vstopu v državo ni več potrebno pokazati dokazila o cepljenju ali rezultata testa. Vendar pa ostaja pravilo glede uporabe posebne vrste maske (FPP2) na vseh javnih prevoznih ter v bolnišnicah in zdravstvenih ustanovah. Prav tako je priporočljivo, da jih nosite v večjih množicah na javnih mestih.

Grčija je 1. maja odpravila vse zahteve za vstop na meji, povezane s covidom, 1. junija pa je odpravila zahtevo za uporabo maske na vseh priljubljenih turističnih lokacijah. Turistom v Grčiji ob vstopu ni več treba predložiti dokazila o cepljenju ali o negativnem rezultatu testa. Še vedno pa je potrebno nositi masko na vseh javnih prevozih in v zdravstvenih ustanovah.

Maske | Avtor: Anže Petkovšek Nošenje zaščitnih mask Anže Petkovšek

Od marca naprej vam za vstop v Madžarsko ni več potrebno opravljati testov, predložiti dokazila o cepljenju ali oditi v karanteno. 

Turčija, ena od najljubših nizkocenovnih počitniških destinacij, je 1. junija odpravila vse preostale ukrepe proti covid-19. Potnikom, ki prihajajo v Turčijo, ni več potrebno predložiti dokazila o cepljenju ali negativnega  testa PCR. Pred tem so lahko popolnoma cepljeni potniki vstopili brez testiranja ali karantene, vendar so morali predložiti dokazilo o statusu cepljenja - medtem ko so morali necepljeni potniki predložiti dokazilo o negativnem rezultatu testa PCR.

 

Nemčija je z 11. junijem odpravila vse omejitve potovanj, povezane s covid-19. "Za vstop v Nemčijo ni več treba predložiti dokazila o cepljenju, dokazila o prebolelosti ali negativnega rezultata testa," so potrdili na spletni strani Germany.info. Nemška vlada ni pojasnila, kdaj bo ta odločitev morda ponovno spremenjena. Tako kot v Italiji so tudi v Nemčiji na javnih prevozih še vedno zahtevane maske FPP2.

Ministrstvo za zunanje zadeve je nedavno posodobilo svoja navodila za potovanje v Egipt. Potnikom ni več potrebno predložiti dokazila o cepljenju za vstop v državo ali opraviti testa ob prihodu v kateri koli del države (prej se je to zahtevalo za območja ob Rdečem morju, kot je Hurgada).

Komentarjev 1
  • Ruth_Fortier 11:32 02.avgust 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ............>>>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦