Popotnik
21013 ogledov

Turistom zagrozili z 275 evri kazni

Portofino Shutterstock
Ukrep je že izzval veliko mero nezadovoljstva.

Mestne oblasti slikovitega Portofina, priljubljene turistične destinacije v Italiji, so prepovedale daljše zadrževanje v posameznih predelih mesta, kar je že izzvalo precej nezadovoljstva med gosti, še posebej, poroča agencija Ansa, med britanskimi turisti.

Gre za predele, s katerih se odpira lep pogled na poznani zaliv. Zaradi tega, kot poroča Ansa, posamezniki ukrep mestnih oblasti tolmačijo kot prepoved selfijev. Če se bo namreč turist predolgo zadrževal na posamezni točki, da bi denimo posnel selfi, mu po novem grozi kazen v višini kar 275 evrov. 

Pojasnilo pristojnih

Prvi mož Portofina Matteo Viacava, ki je podpisal najnovejši ukrep, je včeraj za omenjeno agencijo pojasnil, da bodo med mestnim središčem in mestnimi plažami uvedli tako imenovane rdeče cone. 

Dodal je, da je to edini način, da bi preprečili "anarhični kaos", do katerega prihaja na vrhuncih sezone na predelih, kjer se množice turistov zadržujejo in čakajo idealne vremenske pogoje za posnetke. Pri tem, je izpostavil župan, ovirajo promet in blokirajo ozke uličice ribiškega mesta z le 500 prebivalci. 

Odziv na nezadovoljstvo

Župan Viacava je tudi precej burno reagiral na reakcije iz tujine. "Nihče ni prepovedal selfijev, pa če tudi Britanci tako napišejo!" Dodal je, da aje z odlokom prepovedano le daljše zadrževanje na določenih mestih in to zaradi varnostnih razlogov. 

Prepoved selfijev sicer ni nikakršna neznanka; takšne ukrepe so že sprejeli v nekaterih mestih v Združenih državah Amerike, v Franciji, Veliki Britaniji, Španiji, na Japonskem. 

V New Yorku je prepovedano snemanje selfijev v živalskih vrtovih, ravno tako v španski Pamploni med tradicionalnimi teki pred biki. Tam je zagrožena kazen celo tri tisoč evrov. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • sandi76 09:26 26.april 2023.

    Podobno kot pri nas. Vsi bi turiste, ker prinašajo denar, ampak jih ne marajo, ker prinašajo probleme !

  • PaPajapopi 11:36 25.april 2023.

    Idioti...

Sorodne novice