Popotnik
141 ogledov

V ospredju slovenske mikro pivovarne

Pivo
Slovenija se bo od 18. do 27. januarja že tradicionalno predstavila na Zelenem tednu v Berlinu.

V Berlinu bo zaživel mednarodni sejem za kmetijstvo, prehrano in vrtnarstvo Zeleni teden. Med 18. in 27. januarjem se bo na njem predstavljalo več kot 60 držav, tudi Slovenija, ki bo v ospredje postavila pivovarstvo in hmeljarstvo. Sejem si bo ogledala ministrica Aleksandra Pivec, ki bo sodelovala tudi na vrhu kmetijskih ministrov.

Slovenija se na Zelenem tednu, ki je krstno izvedbo doživel leta 1926, letošnja pa je 84. izvedba, predstavlja že tradicionalno. Na 126 kvadratnih metrov velikem razstavnem prostoru, ki ga organizira kmetijsko ministrstvo, se bo obiskovalcem predstavilo slovensko pivovarstvo in hmeljarstvo, uspešna zagonska podjetja, država kot zanimiva turistična destinacija in čebelarstvo, so sporočili z ministrstva.

Mala pošast Mici Družbena omrežja Popotnik Slovenija dosegla velik mejnik

Predstavili se boso Maister, Človeška ribica, Barut Brewing ...

Osrednji del razstavnega prostora bo predstavitev mikro pivovarjev, ki bo potekala v sodelovanju z Združenjem slovenskih pivovarn, Združenjem hmeljarjev Slovenije in Inštitutom za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije. Predstavile se bodo pivovarne Vizir, Tektonik, Hopsbrew, Adam Ravbar, Maister, Ressel, Green Gold, Reservoir dogs, Barut Brewing, Frizi Beer, Castra in Človeška ribica ter Pivovarna Laško Union. S svojim pivom se bo predstavil tudi Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije.

Na razstavnem prostoru bodo sodelovala tudi tri manjša zagonska podjetja, Urban Planty, Barba Sol in Gorki Chili. Slovenija kot čebelarska dežela se bo na sejmu predstavila tudi s proizvodi čebelarstva Šauperl. Tako kot vsako leto bodo obiskovalci lahko svoje brbončice tudi tokrat razvajali s tipično slovensko hrano in vini.

Vsako leto več kot 400.000 obiskovalcev

Slovesno odprtje sejma, na katerem se bo sicer predstavljalo več kot 1700 razstavljalcev iz več kot 60 držav in ki vsako leto našteje več kot 400.000 obiskovalcev, bo v četrtek. Letošnja država partnerica je Finska, dežela tisočerih jezer in gozdov, ki se bo na sejmu predstavila s sloganom Iz divjine. Moči pri predstavitvi bo združilo šest finskih regij, ki bodo predstavljale lokalno hrano in turistične znamenitosti. Sejem se bo sicer za obiskovalce odprl v petek.

Četrtkovega odprtja sejma se bo udeležila tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Pivčeva, ki se bo z delegacijo v Berlinu do nedelje mudila na povabilo nemške zvezne ministrice za prehrano in kmetijstvo Julie Klöckner.

Julijske Alpe zima sneg Guardian Popotnik Guardian uvrstil Slovenijo med top destinacije v letu 2019
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.