Popotnik
2343 ogledov

V Sloveniji nova adrenalinska pot v podzemlju

Podzemlje Pece Facebook/Podzemlje Pece
V opuščenih rudnikih podzemlja Pece danes slovesno odpirajo novo adrenalinsko gorsko kolesarsko pot, dolgo štiri kilometre.

Nova adrenalinska kolesarska pot, ki so jo naredili v opuščenih rudnikih podzemlja Pece, je poimenovana Black Hole Trail. Namenjena je tehnično dobro podkovanim in izkušenim gorskim kolesarjem. Predstavlja dodatno ponudbo muzejskega rudnika Podzemlje Pece, kjer so lani našteli prek 16.000 obiskovalcev.

Ogled opuščenih rovov tudi z vlakom in peš

Že doslej so si obiskovalci opuščene rove nekdanjega rudnika svinca in cinka lahko ogledali na vodenih ogledih z vlakom in peš, s kolesom ali s kajaki. In obisk muzejskega rudnika se povečuje, v zadnjih letih predvsem zaradi naraščajočega obiska s kolesi in kajaki, je STA povedala direktorica muzejskega rudnika Podzemlje Pece Suzana Fajmut Štrucl. Muzejski rudnik je del čezmejnega Geoparka Karavanke.

Doslej je bila gorsko kolesarska pot v rovih opuščenega rudnika dolga skoraj šest kilometrov, starostna omejitev za ogled te poti s kolesom pa je 10 let. Ob podpori lastnika, družbe Tab Mežica, pa so letos kolesarsko pot podaljšali še za štiri kilometre, ki jih odpirajo danes, ta del pa je namenjen le tehnično dobro podkovanim in izkušenim gorskim kolesarjem.

Na kolesarski poti tudi svetovno tekmovanje

Sicer pa bo proga v podzemlju Pece - vendar ne zahtevnejši novi del - del četrte letošnje kolesarske tekme svetovne enduro serije, ki jo bosta 30. junija in 1. julija gostili Slovenija in Avstrija.

Tekmovalci z vsega sveta, ki so se letos že pomerili na tekmah svetovne enduro serije v Čilu in Kolumbiji, bodo maja tekmovali v Franciji, konec junija pa, kot omenjeno, prihajajo na Koroško. Tam jih glede na prijave pričakujejo 400, tekmovanje pa bo del gorsko kolesarskega festivala Black Hole Bike Fest, ki bo potekal od 23. junija do 1. julija.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 16:02 19.april 2018.

    Pohlep idiotov bo uničil Slovenijo ! Kolesarstvo sodi na kolesarske steze , podzemlje naj odkrivajo tisti, katere resnično zanima svet pod nami in ne adrenalinska žilica .