Popotnik
4977 ogledov

V tem kraju bomo Slovenci dobili še en razgledni stolp

Podčetrtek Občina Podčertek
Ne samo v Lendavi, razgledni stolp se obeta tudi v …

Vedno več manjših občin si prizadeva, da bi na kakršenkoli način privable tako domače kot tudi tuje obiskovalce. Nekateri se odločijo za organiziranje različnih zanimivih festivalov in drugih prireditev, drugi uredijo kopališče, s katerim si zagotovijo vsaj poletne obiske, tretji stavijo na zgodovino, četrti na naravne znamenitosti, nekateri pa se odločijo za gradnjo nečesa novega.

Tako kot imajo v Lendavi zdaj že skoraj dve leti stolp Vinarium, s katerega se vidijo vse štiri države (Slovenija, Hrvaška, Mandžarska in Avstrija), si tudi občina Podčetrtek obeta nekaj podobnega.

Kot je za Žurnal24 povedal župan občine Podčetrtek Peter Misja, so trenutno v fazi sprejemanja podrobnega načrta. "Občina Podčetrtek si že 10 let prizadeva za izgradnjo razglednega stolpa na Rudnici. V tem času smo iskali ustrezen prostor in pridobili lastništvo. Zdaj smo v fazi sprejemanja podrobnega načrta. Idejni načrt in statične rešitve imamo pripravljene, seveda pa končne rešitve pripravljamo za avgustovsko sejo, ko bo končno potrjen na občinski seji," je za naš medij povedal Misja in dodal, da si gradnjo stolpa, ki bo visok 38 metrov, obetajo že letos: "Z vidika gradnje gre za enostaven objekt."

Prizadevajo si razbremeniti občino

Župan je povedal še, da si želijo razbremeniti gostoto gostov na določenih območjih občine, hkrati pa ljudem dati možnost aktivno preživetega prostega časa v naravi. "Smo izrazito turistična občina z veliko obiskovalci in gosti želimo tudi z različnimi potmi in kolesarskimi stezami, ki jih imamo veliko razbremeniti gostoto gostov na določenih območjih," je dodal in povedal, da se bo s stolpa videlo tudi ozemlje Hrvaške.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.