Popotnik
142 ogledov

V vlogi pomočnika tudi Goran Dragić

Mini oviratlon
1/25
Damjan Končar
V preteklih dneh je že osmič potekal Mini oviratlon, na katerem so mladim pacientom v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Republike Slovenije – Soča ovire pomagali premagati znani Slovenci.

Športno društvo Oviratlon je v sodelovanju z Univerzitetnim rehabilitacijskim inštitutom Republike Slovenije – Soča že osmo leto priredil dogodek Mini oviratlon. Tudi letos so na poti čez ovire otroke podpirala znana slovenska imena. Vlogo pomočnikov so prevzeli znani športniki Goran Dragić, Tim Gajser, Vesna Fabjan, Nejc Žnidarčič in Špela Pretnar. Pomagali pa so tudi znani iz sveta glasbe Nina Pušlar, Jernej Dirnbek – Dimek, Rok Ferengja, igralci Tadej Pišek, Vesna Kuzmič, Marinka Štern, Blaž Setnikar, Barbara Žefran in Marijana Brecelj, voditeljici Špela Močnik in Katarina Braniselj, radijski voditelj in DJ Uroš Bitenc in vremenarka Katja Jevšek. Dogodek pa ni bil le nepozabno doživetje za otroke, tudi znani obrazi so v svoji vlogi neznansko uživali.

Mini oviratlon | Avtor: Damjan Končar Damjan Končar

Sredstva za pomoč malim borcem

Od leta 2012 Mini oviratlno napoveduje "veliki oviratlon" - športni dogodek, ki bo letos potekal 2. julija na Pokljuki. ŠD Oviratlon del prijavnine podari v dobre namene, natančneje jih nameni za nakup pripomočkov ali aktivnosti, ki otrokom pomagajo pri rehabilitaciji v URI - Soča. "Donacijo oviratloncev bomo namenili za to, da organiziramo mini oviratlon tabor na Pokljuki, kjer je doma "veliki oviratlon". Prepričana sem, da bodo otroci navdušeni, saj bo to enkratna nadgradnja mini oviratlona v naši telovadnici", je povedala prim. Hermina Damjan, dr. med., pediatrinja otroškega oddelka v URI – Soča.

Mini oviratlon | Avtor: Damjan Končar Damjan Končar

Oviratlon je posebna športna panoga, kjer morajo udeleženci premagovati ovire, ki so zasnovane po vzoru treninga specialnih enot. Na tekmovanju v Pokljuki bodo morali udeleženci premagati 25 ovir, pri tem pa v ospredju ni le čas ali tekmovalnost, ampak vzdržljivost, moč, agilnost, psihična trdnost ter sposobnost za timsko delo. "Tako kot danes bosta tudi v pokljuških gozdovih največ štela medsebojna pomoč in pogum, da se ovir, ki so morda na prvi pogled videti nepremagljive, sploh lotimo premagovati. Pri tem ugotovimo, da s skupnimi močmi noben izziv ni prezahteven," je povedal Luka Ravnič, predsednik Športnega društva Oviratlon ter dodal: "Otroci, ki so danes sprejeli izziv mini oviratlona, so za vse nas vzor, da ne smemo nikoli obupati. Tudi na oviratlonu se vselej, ko nam morda že zmanjkuje moči, najde roka, ki nam pomaga do cilja. Upam, da se bo s takšno oviratlon izkušnjo vsak med nami tudi v vsakdanjem življenju bolj zavedal, da se ne smemo nikoli predati in sprejel pomoč, kadar jo potrebuje, oziroma da bo tudi sam kdaj komu pripravljen pomagati."

Vse informacije o oviratlonu in tekmovanju na Pokljuki najdete na spletni strani www.oviratlon.si. Priredili bodo tudi poseben oviratlon Junior za otroke, ki bo potekal po dveh trasah – za otroke od 6 do 10 leta in za najstnike od 11 do 15 leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.