Popotnik
344 ogledov

Začenja se 62. tradicionalni pohod Pot ob žici

pot ob žici Anže Petkovšek
V Ljubljani se začenja 62. tradicionalni pohod Pot ob žici, ki letno privabi več kot 30.000 udeležencev.

V petek, 4. maja, se bodo na pohod odpravili osnovnošolci in srednješolci, ki bodo zaradi svoje starosti prehodili tudi večji del poti ob žici kot otroci iz vrtcev. Ti bodo namreč prehodili le en odsek.

Osrednji dogodek bo potekal v soboto, 5. maja. Takrat bodo na voljo krajši rekreativni pohodi, rekreativni pohod na 35 kilometrov, najpogumnejši in najbolj pripravljeni pa se bodo pomerili na teku trojk.

Tek trojk bo na voljo za osnovnošolce, srednješolce, ki bodo pretekli trikilometrsko progo, kot tudi za starejše in veterane, ki se bodo pomerili na teku na 12,5 oziroma 29 kilometrov. Ključno pri teku trojk je sodelovanje in tovarištvo, saj je najpomembnejši tretji, najšibkejši člen ekipe, katerega čas se upošteva kot končni čas prihoda v cilj.

pot ob žici | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Prireditev je namenjena vsem, tako najmlajšim kot starejšim, ki se zavedajo pomena zdravega načina življenja in želijo preživeti dan v dobri družbi in sproščenem vzdušju ter spoznati Ljubljano s pohodniške perspektive, so zapisali na spletni strani dogodka.

Sklepno dogajanje bo tudi letos v soboto na Kongresnem trgu. V kulturnem programu bodo tradicionalno nastopili pevci Partizanskega pevskega zbora, ob koncu pa bosta pripravila koncert še Nipke in Trkaj.

Rekreativna prireditev poteka vsako leto zadnji konec tedna pred 9. majem, ko v Ljubljani praznujejo mestni praznik, Evropa pa obeležuje konec druge svetovne vojne. Pohod poteka po skoraj 35 kilometrov dolgi poti okoli slovenske prestolnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.