Popotnik
213 ogledov

Začenja se osrednji gorenjski festival

KranjFest prebudil gorenjsko prestolnico Žurnal24 main
V Kranju bo od danes do sobote zelo živahno, saj bo potekal letošnji Kranfest, ki velja za osrednji gorenjski festival.

Mestne ulice bodo za tri dni postale oder kulturnih dogodkov, kulinaričnih doživetij, umetniških tržnic in športnih iger za vse generacije. Drevi se na Glavnem trgu obeta koncert Eroika Aromatike z orkestrom.

Poleg drevišnjega romantično obarvanega koncerta bo do sobote zvečer osrednji glasbeni oder na Glavnem trgu gostil znana slovenska imena pop in rock glasbenih skupin. V soboto dopoldne bosta nastopila pihalna orkestra Mestne občine Kranj in Dobrava, obeta pa se tudi nekaj koncertov na manjših odrih in v bolj intimnem vzdušju, so navedli na Mestni občini Kranj.

Tudi odbojka na mivki 

Napovedane so številne prireditve za športne navdušence. Slovenski trg se bo spremenil v odbojkarsko igrišče, na katerem bo v petek in soboto potekalo državno prvenstvo v odbojki na mivki. Med Globusom in bivšim Delavskim domom bo v petek postavljen krožni poligon za vožnjo s kolesi, rolkami in skiroji. Pred Mestno knjižnico bo zabavno na nogometu na milnici.

Na Plečnikovem stopnišču bo potekala art tržnica unikatnih izdelkov, po mestnem jedru se bodo predstavljali rokodelci. Na Maistrovem trgu bodo obiskovalci lahko spremljali ulično gledališče, vse dni festivala bodo v središču mesta igrali lajnarji.

Na ogled bo tudi razstava v gradu Khislstein, potekali bodo vodeni ogledi. Otroci so vabljeni na Pungert, kjer bo potekal otroški Kranfest, na katerem se bodo lahko zabavali ob animacijah, ustvarjalnih delavnicah in predstavah, poslikavah obrazov, peki palačink, se učili o preživetju v naravi in poslušali pravljice za lahko noč, še napovedujejo na kranjski občini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice