Popotnik
9966 ogledov

Zaplet na smučiščih: Začasno blokirali veljavne smučarske karte

smučanje smučišče smučar Rogla Profimedia
Zaradi inšpekcijskega nadzora bodo od torka začasno blokirane vse veljavne sezonske smučarske vozovnice in smučarske karte brez datuma za Smučiše Rogla.

Vse veljavne sezonske smučarske vozovnice in smučarske karte brez datuma za smučišče Rogla, ki so bile kupljene v predprodaji ali preko spletne trgovine, bodo od torka začasno blokirane, je smučišče objavilo na Facebooku.

Na smučišču je bil 18. decembra opravljen inšpekcijski nadzor. "Zapisnik inšpekcijskega nadzora podjetju Unitur nalaga striktno preverjanje PCT pogoja (cepljeni, preboleli, testirani) tudi pri vseh imetnikih sezonskih smučarskih vozovnic in vseh tipih smučarskih vozovnic brez datuma, ki so bile kupljene v predprodaji ali preko spletne trgovine. V nasprotnem primeru bo pristojna inšpekcijska služba izdala nadaljnje ukrepe," so navedli.

Kaj morajo narediti imetniki?

Zato bodo po njihovih besedah od torka vse veljavne sezonske smučarske vozovnice in smučarske vozovnice brez datuma, ki so bile kupljene v predprodaji ali preko spletne trgovine, začasno blokirane. Dodali so, da je za njihovo ponovno aktivacijo treba predložiti potrdilo o izpolnjevanju pogoja PCT po veljavnem odloku in osebni dokument.

Ko bo smučišče prejelo veljavno potrdilo o izpolnjevanju enega izmed pogojev PCT, bo smučarsko karto znova aktiviralo. Kot so še navedli, lahko imetniki kart ustrezna potrdila pošljejo preko spleta ali pa ponovno aktivacijo karte uredijo osebno na upravi podjetja Unitur ali na prodaji smučarskih vozovnic na Rogli.

"Ostali tipi smučarskih vozovnic brez datuma se bodo aktivirali - ob predložitvi zgoraj navedenih potrdil in osebnega dokumenta - na prodaji smučarskih vozovnic na Rogli za tekoči smučarski dan," so še dodali v zapisu.

Inšpekcija tudi na Mariborskem Pohorju in Arehu

Da preverjanje na blagajnah in naključno preverjanje na žičniških napravah nista dovolj, so sredi decembra odločili tudi inšpektorji na Mariborskem Pohorju in Arehu, poroča spletni portal 24ur.com.

Kot je pred dnevi navajala spletna stran Maribor Info, je upravljavec vseh žičniških naprav in smučišč na Mariborskem Pohorju in Arehu Marprom po inšpekcijskem nadzoru, ki je bil na smučišču dan prej, začasno zablokiral vse terminske vozovnice, ki omogočajo vstop direktno na naprave. Kot so pojasnili, jih bodo ob predložitvi potrdila o izpolnjevanju pogoja PCT za imetnika odblokirali za čas veljave potrdila.

Ob tem so dodali še, da je nadzor od upravljavca zahteval stalno preverjanje dokazil o izpolnjevanju pogoja PCT na vseh vstopih na žičniške naprave, kar pa je, kot pravijo v podjetju, "v praksi skorajda neizvedljivo".

STA čaka tudi pojasnila pristojne inšpekcije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
 • Kimberly_Moore 09:50 29.december 2021.

  Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

 • Avatar Annastilla
  Annastilla 00:57 28.december 2021.

  Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

 • vzev 19:47 27.december 2021.

  Hrvati so poleti delali vse, da so uspeli rešiti Hrvaški turizem (Slovenska vlada pa jim je pri tem izredno pomagala). Slovenska vlada dela pa ravno nasprotno. Vse samo, da se ga čim bolj uničuje.