3 ogledov

Postanite dedek MrazPokličite na Žurnal in postanite Dedek Mraz otrokom, ki so pisali pisma

Otroci so tisti, ki krizo in njene posledice najbolj občutijo. Trpijo, ker so starši brez službe, v šoli so stigmatizirani zaradi spranih oblek in grde šolske torbe. Kljub temu imajo upanje in iskrene otroške želje, ki jih lahko prebiramo v pismih, ki so jih za nas skrbno zbrali pri Zvezi prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste. Štirideset povzetkov pisem bomo objavili v sobotnih izdajah Žurnala in sredinih izdajah Žurnala24, dobri dedek Mraz pa lahko postanete prav vi.

Tudi s poplavnih območij

Na levi strani lahko preberete osem pisem otrok starih od pet do 14 let, nekateri prihajajo s poplavnih območij v vzhodnem delu Slovenije. Darila, ki jih boste darovali, bomo s pomočjo ZPM pred novim letom predali otrokom.

Pomoč tudi za druge

Otroci, ki so napisali objavljena pisma, so le vrh ledene gore. Zato lahko od danes do vključno torka, 18. decembra, v vseh trgovinah Direndaj kupite darilo tudi za preostale otroke iz socialno šibkih družin. S spodnjim kuponom boste darilo, ki ga boste nato pustili v trgovini, kupili s 25-odstotnim popustom. Zbrana darila bodo s pomočjo ZPM romala v prave rokice.

Pomagajmo. Če se odločite, da boste kupili darilo enemu od otrok, ki so napisali objavljena pisma, nas lahko pokličete vsak ponedeljek in četrtek med 10. in 11. ali med 14. in 15. uro na posebno telefonsko številko 01/280 27 22. Povedali boste, koga bi obdarovali in kaj bi mu kupili. Ker so otroci odkriti, so povedali vse, kar si želijo. Nekatere želje so skromne, nekateri bi bogata darila, vsem pa bi radi podarili vsaj eno lepo darilo, ki si ga zaslužijo. Darila boste nato najpozneje do 20. decembra prinesli ali poslali na naslov: Žurnal media, Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana.

Kljub vsem krivicam imajo upanje in iskrene otroške želje.

Pisma otrok

Neja. Želim si, da nas oče ne bi več tepel, da bi mamica imela denar za položnice, da bi enkrat lahko imela novo bundo in škornje, da bi imela svojo posteljo. Je preveč, ane? Če ne pa novo šolsko torbo in samo eno majhno čokolado!

Kris. Želim si, da mi prineseš PSP, da mi ne bi več razpadala hiša in da bi dobil nazaj punco. Hvala, dedek Mraz!

Živa. Želim si milka čokolado, tablični računalnik, hišo z opremo, veliko denarja, konja, da bi letela, da ne bi ata umrl, muco, psa in lepe počitnice pri bici. To je vse!

Petra. Želim si navadno milko, PSP, pekoče žvečilne gumije. Koš poljubčkov!

Gregor. Želim si, da prideš v našo družino in prineseš mojim staršem službo, meni in sestri in bratu pa nove šolske torbe, bombone in šestilo. Hvala ti!

Gabrijel. Želim si čokolado, cukre, avto na daljinec, CD SHV5, dedka mraza, puzle, hlače, igro za računalnik Traktor.

Ana. Komaj sem dočakala ta čas, ko nas obiščete vi. Če ne veste, sem v sobi s super prijateljicami, vse so najboljše. Želim si, da bi bila srečna in vesela. Lahko pa tudi tole: (slikica mobilnega telefona samsung).

Eva. Zelo si želim veliko milko in bon v New Yorkerju, da bi se malo razvajala in nakupovala. Ker igram nogomet, si želim tudi nove kopačke, roza Merkurjal.

Pomagajmo tudi preostalim

Odziv. Po objavi prvih pisem v sredini izdaji Žurnala24, smo od številnih bralcev in nekaterih podjetij prejeli zelo pozitiven odziv. Otrokom je ponudilo pomoč kar 47 radodarnih bralcev, odzvali so se tudi v Lekarni Ljubljana, Simobilu, Gorenjski banki, Zavarovalnici Merkur in seveda trgovinah Direndaj.

Odziv. V trgovinah Direndaj lahko s 25-odstotnim popustom kupite darila za otroke iz socialno šibkih družin. Darilo po nakupu pustite na blagajni, nato jih bodo s pomočjo ZPM razdelili otrokom, ki bodo daril najbolj potrebni. Akcija traja do torka, 18. decembra, trgovine Direndaj pa najdete v vseh večjih mestih. Celoten seznam na: www.direndaj.si/nase-trgovine.html

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.