Projekti
145 ogledov

Bolonjska omaka

spageti, testenine Žurnal24 main
Poskusite z enostavno pripravo italijanske bolonjske omake.

Sestavine

čebula: 1 velika
česen: 3 stroki
olivno olje: tri jedilne žlice
korenček: 2 velika
steblo zelene: 1
mleta govedina: 450 gramov
paradižniki v koščkih: 350 gramov
refošk ali merlot: 1,5 decilitra
lovorjev list: 1
origano: 1 čajna žlička
sol: po okusu
timijan: po okusu
poper: po okusu

V ponvi na olju popražite mleto meso, nato dodajte nasesekljana čebulo in česen, na drobno narezana korenček in zeleno. Vse skupaj pomešamo in pražimo približno pet minut. Dodamo tudi sol in poper. Nato zmesi dodamo paradižnike in počakamo, da zavre. Ko zavre, dodamo rdeče vino, začimbe, po potrebi lahko dodamo vodo ali celo jušno osnovo. Omako nato na manjšem ognju kuhamo še 45 minut, vmes pa jo večkrat mešamo. Omako prelijete čez testenine, čez omako lahko potresete parmezan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.